ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ТРАДИЦИОННИЯ МАРТЕНСКИ БАЗАР В СЛИВЕН
януари 31, 2023 211 Прегледи

ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ТРАДИЦИОННИЯ МАРТЕНСКИ БАЗАР В СЛИВЕН

Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен ще посрещне първите си клиенти на 13 февруари и ще работи до 1 март, включително. Местата за търговия ще са разположени на бул. „Цар Освободител“, общинския пазар, микропазарите в кварталите „Българка“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Даме Груев“, както и в района около магазин „Мерканто“ в квартал „Клуцохор“.

Търговците, желаещи да участват в базара, могат да подават заявления в общинската администрация от 1 февруари. Таксата за търговия с мартеници на открито е от 4 лева на кв. метър дневно в централната  част и от 3,50 лева – за кварталите на града, съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги и предоставяне на права в община Сливен. Тя се заплаща предварително. Няма да се допуска ползването на повече от две места от един търговец, като между всяко място трябва да има минимално разстояние от 2 метра.

Правилата за дейността на базара са определени със заповед на кмета Стефан Радев.

 

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ЖАЛКО Е, КОГАТО ПОЛИТИЦИ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ФАЛШИВИ НОВИНИ
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВиК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАЙ-ГОЛЯМАТА ШИВАШКА ФАБРИКА В СЛИВЕН ЗАТВОРИ ВРАТИ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Най-голямата шивашка фабрика в Сливен затвори врати и освободи своите работници заради кризата с коронавируса, научи Sliveninfo. Всичките 150 шивачки на фирма „Джоди“ са на трудовата борса. „Освободих ги, защото

Новини Сливен

АПАШ СЕ ПОЧЕРПИ С ВОДКА И МЕЗЕ ПРИ НОЩЕН ОБИР В СЛИВЕНСКИ СУПЕРМАРКЕТ

Рядко срещан апаш заловиха сливенските полицаи в нощта срещу събота, научи Sliveninfo. Крадецът успял да проникне в супермаркет в кв. „Стоян Заимов”. Той обаче не побързал да си тръгне, нито

Новини Сливен

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАГРАДИТЕ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ЗА 2021 Г.

За поредна година Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата за принос в краеведческата дейност „Д-р Иван Селимински” за 2021 г.