ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ИЗКУПНАТА КАМПАНИЯ НА ЧЕРЕШИТЕ
май 16, 2023 273 Прегледи

ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ИЗКУПНАТА КАМПАНИЯ НА ЧЕРЕШИТЕ

Започва приемът на заявления за разкриване на пунктове за изкупуване на череши в община Сливен. Със заповед на кмета Стефан Радев са определени местата, където ще бъдат разположени изкупвателните пунктове – това са 27 местности в Сливен и околностите на града, както и в 6 села – Сотиря, Тополчане, Глушник, Чинтулово, Гавраилово и Малко Чочовени.

Заявления за разкриването им ще се приемат в Центъра за административно обслужване в сградата на общинската администрация. Удостоверения ще се издават само срещу платена такса за 1 месец или брой дни при условие, че заявителят няма финансови задължения към общината.

Копие от удостоверението трябва да бъде поставено на видно място във всеки пункт.  Лицата, които непосредствено извършват изкупуването, трябва да имат документ от името и за сметка на коя фирма извършват тази дейност. От своя страна, предаващите череши трябва да представят документ за собственост /договор за наем на имота или удостоверение за производител/. В пунктовете ще се води регистър с трите имена и адреса на лицата, предали плодовете.

Изкупуването на черешовата реколта ще се извършва от 9,00 до 20,00 часа.

Контрол за въведената организация в изкупната кампания ще се осъществява от РУ на МВР, дружество „Общинска охрана и СОТ“, отдел „Общинска икономика и защита на потребителя“, кметовете и кметските наместници. За нарушение на издадената заповед ще бъде съставян акт по ЗАНН, при повторно нарушение ще бъде отнемано разрешителното.

Пълният списък на местата, където ще бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши, може да бъде видян в прикачения файл.

пунктове череши

Предишна НАГРАДИХА С МЕДАЛИ И КУПИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2022-2023“ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ДЕЦАТА ОТ „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ” ВЛЯЗОХА В РОЛЯТА НА ЕКСПЕРТ КРИМИНАЛИСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА КРАДЕЦ В ТВЪРДИЦА

Криминалисти на РУ-Твърдица разкриха домова кражба. Извършителят е задържан. На 8 август 43-годишният А.Й. от град Твърдица е проникнал в частен дом в същия град и е извършил кражба на

Новини Сливен

РАЗКРИВАТ СЕ НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Актуализацията на Областната стратегия за социалните услуги бе една от темите на провелото се заседание на Областния съвет за развитие с участието на представители на общините, стопански организации, социални ведомства,

Новини Сливен

В ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ” БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Виртуална STEM-лаборатория по природни науки бе открита на 8 февруари в Основно училище „Панайот Хитов“ в Сливен. Зам.областният управител Камен Костов поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски ръководството на