ЗАПОЧВА ПАСПОРТИЗАЦИЯ НА МОСТОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

ЗАПОЧВА ПАСПОРТИЗАЦИЯ НА МОСТОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

В Сливен започва паспортизация на мостовете на територията на общината. Дейностите ще се извършат във връзка с изпълнение на превантивната програма за защита на населението и инфраструктурата на Община Сливен, която е за периода 2014 – 2020 година.

„Първопричината е, че трябва да изпълним тази превенция. Втората причина е, че мостовете са част от критичната инфраструктура на всякаква територия в нашата страна и по наредба следва да притежават технически паспорти”, обясни инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

Обследването предвижда да бъдат направени всички контролни лабораторни изследвания, за да се види състоянието на мостовите съоръжения от гледна точка на тяхната опасност или безопасност, за това каква е тяхната товароносимост, какво е тяхното износване, има ли увреждания и каква опасност представляват. Дейностите ще дадат всички характеристики и данни, които трябва да бъдат включени в един технически паспорт.

На територията на общината има 28 моста, които се намират на главни общински или междуселски пътища, без да бъдат включени малки водостоци на малки пътища.

„В момента има паспорт само новия мост, а покрай него и на стария, на кръговото кръстовище на „Розова градина“, заяви заместник-кметът Любомир Захариев, който допълни, че обследването освен превенция, има за цел и да спести големи бъдещи разходи.

В момента тече процедурата за сключване на договор за извършване на експертизата, а дейностите се очаква да започнат при подходящи метеорологични условия.

„След като приключи обследването, ще получим пълна характеристика на нашите мостови съоръжения. Тогава общината ще си свърши напълно работата по притежаване на технически паспорти на мостови съоръжения“, каза инж. Кънева.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ИЗГРАЖДАНЕ НА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА
Следваща ДНЕШНИЯТ ДЕВЕТИ ДЕКЕМВРИ Е С НАЙ-МНОГО ЗАБОЛЕЛИ – 146, ОБЛАСТНИЯТ ЩАБ ЗОВЕ ДА НЕ СЕ УКРИВАТ ДАННИ ЗА КОНТАКТНИТЕ ЛИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СЛИВЕН БАСКЕТ“ С БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО

„Сливен баскет” спечели бронзовите медали на Държавното първенство при момчетата до 14 години. Надпреварата се проведе в Ботевград,  където участваха 12-те най-добри отбора от страната, определени след квалификации по региони.

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ СТАНА ВТОРИ В ЕВРОПА ПО ММА

Сливналия спечели сребърен медал на Европейското първенство по ММА, което се провежда в Букурещ. Даниел Янков постигна четири поредни победи. На финала той загуби от ирландец, който е световен шампион,

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ЛЕВСКИ

Възпоменателна церемония с военни почести, поднасяне на венци и цветя се състоя на 19 февруари на площад „Васил Левски“ пред паметника на Апостола. Отец Евгений Янакиев, протосингел на сливенската митрополия,