ЗАПОЧВА КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
07.04.2022 391 Прегледи

ЗАПОЧВА КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

От месец април 2022 г. започва приемът на децата, родени през 2019 г., които за новата учебна 2022/ 2023 г., ще постъпят в първа възрастова група в детските градини.

Община Сливен напомня на родителите, че за класирането през м. април, системата е отворена за регистрация на нови заявления и редакция на съществуващи такива до 9 април, включително. Всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от което ще бъдат публикувани на 12 април. Срокът за потвърждаване на приема на класираните деца е до 20 април, включително.

Графикът на дейностите по приема за календарната година е поместен в раздел „Класирания“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа, чрез компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране, системата извършва последна проверка за промяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локална база данни „Население“. В случай, че по някаква причина заявителят не фигурира в базата данни, но има адресна регистрация в община Сливен, то входящ номер може да получи само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да бъдат актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

 

 

Предишна НОВ ЗЕЛЕН КЪТ КРАСИ ДВОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДГС КОТЕЛ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАВИ УМРЯХА ОТ ПРЕЯЖДАНЕ В БАЛКАНА

Шест крави умряха от преяждане в балкана край Котел. Животните са загубили живота си в нива, след като са преяли с царевицата. Това съобщава сайтът KOTELNEWS. Д-р Илиева от общинската

Новини Сливен

БОРИСОВ В СЛИВЕН: „ПРОМЯНАТА“ НИ ОБРАХА. НАДЦЕНКАТА ОТ 1ЛВ. НА БЕНЗИНА ОТИВАШЕ ПРИ ПУТИН

„Промяната“ ни обраха. Надценката от 1лв. на бензина отиваше при Путин. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава обиколката си в страната. Винаги съм защитавал интересите на страната. Една

Новини Сливен

ЛИДИЯ ЙОРДАНОВА, УПРАВИТЕЛ НА „ЕКЗАКТА РИСЪРЧ ГРУП“ ПРЕД SLIVENINFO: „ВЕЧЕ СТАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗЛЪЧВАНЕТО НА СИЛНО ПРОЕВРОПЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ СЛЕД ВОТА“

Лидия Йорданова е един от водещите български социолози. Близо 15 години тя оглавяваше Националния център за изслезване на общественото мнение. След закриването му Йорданова и нейни колеги създадоха социолгическата агенция