ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Стартира изграждането на ново кръгово движение в Сливен. То ще се намира на кръстовището между големите булеварди „Панайот Хитов и „Стефан Стамболов“. Кметът Стефан Радев днес подписа Акт №2 за откриване на строителната площадка. Предстои да се извърши цялостна реконструкция на съществуващите ленти за движение и изграждане на кръга. Стефан Радев заяви пред журналисти, че обектът е много важен за града, тъй като има засилено движение на автомобили в този участък и с изграждането на кръгово ще се осигури по-голяма безопасност на преминаващите превозни средства и пешеходци.

„Предвидената организация на движението е планирана така, че кръстовището да не се затваря заради строителните дейности. Несъмнено ще има неудобство за гражданите. Призовавам всички да сме търпеливи и толерантни и да осигурим възможност на изпълнителя да си свърши работата“, каза кметът и призова изпълнителите да бъдат максимално организирани и мобилизирани, за да свършат обекта в срок и качествено.

„В същото време продължават дейностите на ВиК и забавянето на  възстановяване на настилките. Все още очакваме ВиК да ни предоставят тяхното виждане за сроковете, в които това ще се случи. Но смятам, че е важно да направим този обект, независимо от допълнителните затруднения“, допълни Радев.

Той подчерта, че кръговите кръстовища са важни не само заради комуникационната схема на града, но в най-голяма степен имат роля за намаляване на риска от произшествия. Те осигуряват по-голяма безопасност, премахват се левите завои, има снижаване на скоростта при кръгово движение, без да се намалява пропускливостта.

„Тази наша политика, за подобряване на инфраструктурата, насочена към безопасността на движението, ще продължи“, каза в заключение Стефан Радев.

Изграждането на кръговото движение струва 696 000 лева. Фирмата-изпълнител е „Пътно поддържане- Сливен“ ЕООД. Срокът за построяването е 120 дни от днес.

Предишна ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЯВАНЕТО НА КОЛОДРУМА В СЛИВЕН Е ГОТОВ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА СИ ПО ПРОЕКТ НА УНИЦЕФ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЯМА ПОСТРАДАЛИ ХОРА И ЗАСТРАШЕНА ИНФРАСТРУКТУРА СЛЕД ВАЛЕЖИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Областният управител Чавдар Божурски  информира Националния щаб за обстановката в Сливенска област след падналите през последното денонощие валежи, съобщиха от областната администрация.  Събраните данни сочат, че няма пострадали хора и няма нарушени

Новини Сливен

ВЪВЕДЕНИ СА ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЯТА В ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС

От 1 февруари посещенията в търговските центрове и тези от типа „МОЛ“ са разрешени само с предпазни маски за лице, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра между клиентите

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ПОКАЗВА НАГЛЕДНО КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ С COVID -19 ПРИ НОСЕНЕ И НЕНОСЕНЕ НА МАСКИ

Защо трябва да носим маски?  Нагледен отговор на този въпрос дава РЗИ – Сливен, публикувайки постер, който показва различните вероятности за заразяване с коронавирус при носене и неносене на защитни