ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“
22.02.2023 2293 Прегледи

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Стартира изграждането на ново кръгово движение в Сливен. То ще се намира на кръстовището между големите булеварди „Панайот Хитов и „Стефан Стамболов“. Кметът Стефан Радев днес подписа Акт №2 за откриване на строителната площадка. Предстои да се извърши цялостна реконструкция на съществуващите ленти за движение и изграждане на кръга. Стефан Радев заяви пред журналисти, че обектът е много важен за града, тъй като има засилено движение на автомобили в този участък и с изграждането на кръгово ще се осигури по-голяма безопасност на преминаващите превозни средства и пешеходци.

„Предвидената организация на движението е планирана така, че кръстовището да не се затваря заради строителните дейности. Несъмнено ще има неудобство за гражданите. Призовавам всички да сме търпеливи и толерантни и да осигурим възможност на изпълнителя да си свърши работата“, каза кметът и призова изпълнителите да бъдат максимално организирани и мобилизирани, за да свършат обекта в срок и качествено.

„В същото време продължават дейностите на ВиК и забавянето на  възстановяване на настилките. Все още очакваме ВиК да ни предоставят тяхното виждане за сроковете, в които това ще се случи. Но смятам, че е важно да направим този обект, независимо от допълнителните затруднения“, допълни Радев.

Той подчерта, че кръговите кръстовища са важни не само заради комуникационната схема на града, но в най-голяма степен имат роля за намаляване на риска от произшествия. Те осигуряват по-голяма безопасност, премахват се левите завои, има снижаване на скоростта при кръгово движение, без да се намалява пропускливостта.

„Тази наша политика, за подобряване на инфраструктурата, насочена към безопасността на движението, ще продължи“, каза в заключение Стефан Радев.

Изграждането на кръговото движение струва 696 000 лева. Фирмата-изпълнител е „Пътно поддържане- Сливен“ ЕООД. Срокът за построяването е 120 дни от днес.

Предишна ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЯВАНЕТО НА КОЛОДРУМА В СЛИВЕН Е ГОТОВ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА СИ ПО ПРОЕКТ НА УНИЦЕФ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЙОРДАН ЛЕЧКОВ БЕШЕ СМЕНЕН КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА БФС, НО ЩЕ ОСПОРВА

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков е освободен от поста си. Това беше съобщено след заседанието на изпълнителния комитет. Мястото на Лечков като първи вицепрезидент и отговорник за

Новини Сливен

ОБЩИНАТА НАСТОЯВА „ВиК“ ДА ПОДОБРИ КОМУНИКАЦИЯТА С ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Проблемите по водния цикъл на Сливен са много и Общината настоява държавното дружество „В и К“ да подобри комуникацията си с хората за работата по проекта, заяви кметът Стефан Радев

Новини Сливен

И КЛУБ НА СПОРТИСТА-ВЕТЕРАН БЕ ОТКРИТ В СЛИВЕН СЛЕД РЕМОНТ ОТ ОБЩИНАТА

Клуб на спортиста бе открит снощи в Сливен. Кметът Стефан Радев, сребърната олимпийска медалистка Станка Златева, легендата на Световното акробатично общество и зам. кмет на община Ямбол Енчо Керязов бяха