ЗАПОЧВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА УЧАСТИЕ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИЯ ТУРНИР В СЛИВЕН В ПАМЕТ НА МИХАИЛ ЖЕЛЕВ
юни 19, 2023 620 Прегледи

ЗАПОЧВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА УЧАСТИЕ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИЯ ТУРНИР В СЛИВЕН В ПАМЕТ НА МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

В ход са подготовката и организацията на лекоатлетическия турнир в Сливен в памет на покойната сливенска легенда в леката атлетика – Михаил Желев. За това съобщи неговият син Желязко Желев. Спортното събитие е по повод 80-годишнината на бившия сливенски атлет, който напусна този свят през 2021 г. То се планира да бъде в разгара на летния сезон – 15 юли на тренировъчния стадион до закритата лекоатлетическа писта. Същия ден там ще се състои и откриване на барелеф на големия български спортист.

В спортната надпревара ще бъдат включени няколко дисциплини за  състезатели от различни възрасти от цялата страна.  Тя ще бъде с награден фонд за участниците – парични и материални награди, медали, грамоти.

Всеки състезател ще участва с номер, определен от Българската федерация по лека атлетика. Некартотекирани състезатели имат право на участие в първите две възрастови групи срещу представен акт за раждане. Крайният срок за записване е до три дни преди състезанието. Заявки за участие могат да бъдат подавани на адрес: askla_sliven@abv.bg  и zhelev.zm@gmail.com. За допълнителна информация: телефон – 0888 867 352. Участието е безплатно.

Михаил Желев е роден на 15 юли 1943 година в град Сливен. Състезава се в дисциплината 3000 метра стийпълчейз. Носител на Европейска титла, избран е и за спортист на годината на България. Удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен“, той е единственият българин носител на наградата „Златен шпайк“ за най-добър лекоатлет на Европа. След кончината му клубът по лека атлетика в Сливен носи неговото име.

Турнирът ще се проведе под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. Организатор е сливенският Спортен клуб по лека атлетика „Михаил Желев“, с подкрепата на Община Сливен, семейството и приятели на Михаил Желев.

Предишна ЖЕНА Е БИЛА БЛЪСНАТА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща ДЕЯН ДЕЧЕВ И МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ ОТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В СЕМИНАР КРАЙ МОРЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДНА ЛУДА, ЛУДА СЕДМИЦА

Една луда, луда седмица изпраща Sliveninfo.bg. За последните седем дни най-популярният сайт за новини и коментари в региона успя да реализира над 150 000 уникални посещения. Общият брой на посещенията надхвърли

Новини Сливен

ЕДИН ЗАРАЗЕН С COVID -19 В СЛИВЕН

Нов случай на заразен с коронавирус има в Сливен, съобщиха от НОЩ тази сутрин. Ето и общата картина в страната. 36 са новите случаи на коронавирус у нас, направени са

Новини Сливен

ДНЕС Е АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА

На 5 ноември тази година се отбелязва една от трите големи Задушници, които православните християни почитат всяка година – Архангелова задушница. На този ден се отдава почит към паметта на