ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Христов започна проверка на язовирите в област Сливен. Обект на проверката са 114 язовира включително язовира за питейни води „Асеновец“ и за напояване -„Жребчево“. Целта е да се установи тяхното техническо състояние и да се отстранят евентуални нередности, за да се гарантира безопасната им експлоатация. В случаи на констатирани такива, ще бъдат дадени задължителни за изпълнение от собствениците предписания, съобщиха от областната администрация. Комисията се председателства от заместник-областния управител Чавдар Божурски. В нея участват експерти от областна администрация и общините, ДАМТН, РД  ПБЗН, Басейновите дирекции в Пловдив и Варна, Държавното предприятие за стопанисване на язовири, Напоителни системи.

Проверката ще обхване 63 язовира на територията на четирите общини, които са 1 и 2 степен на потенциална опасност от тристепенната класификация и ще бъде извършена в периода от 4 до 20 септември тази година. Останалите язовири, които са 3 степен на потенциална опасност, в зависимост от последиците при освобождаването на съхраняваните в тях води се проверяват на всеки 3 години.

Преобладаващата част от язовирите са общинска собственост ,14 са тези, които се стопанисват от частни сдружения за напояване или други лица.35 язовира са предадени в собственост на Държавното предприятие  за управление и стопанисване на язовири.

Заместник-областният управител Чавдар Божурски призова за отговорно отношение по време на проверките, за да бъдат предотвратени евентуални бедствия и аварии.

Предишна МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА БЛАГОДАРИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С ОТВОРЕНО ПИСМО
Следваща ИНЖ. АНАСТАС КЪНЕВ ОГЛАВИ ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ДНЕС“ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ГЕРГЬОВДЕН Е

Днес е Гергьовден – денят, в който се почита паметта на св. великомъченик Георги Победоносец. Той е от малкото светци, почитан и славен както от християни, така и от мюсюлмани.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Госпожица се хвали: – Вчера получих предложения за брак от един банкер и ОТ един лекар. – И какво избра – парите или живота? Всеки път когато завършваш разговора си

Новини

ДНЕС ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ НЕДЯЛКО И НЕДА

Християнската църква почита днес великомъченица Кириакия – Неделя. Народните поверия гласят, че ако времето на 7 юли е горещо, предстоящата зима ще бъде дълга и студена. Ако времето е прохладно