ЗАМ.ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПЕТКОВА УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ДОСТЪПА НА МЛАДИТЕ ДО КУЛТУРА
август 17, 2021 363 Прегледи

ЗАМ.ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПЕТКОВА УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ДОСТЪПА НА МЛАДИТЕ ДО КУЛТУРА

VІІІ -ма Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: нови предизвикателства“ се състоя в края на миналата седмица във Варна. От името на областния управител Минчо Афузов във форума участва заместничката му Димитринка Петкова.

Организатори са Българската асоциация на работодателите в областта на културата и Граждански институт – София. През тази година събитието се проведе под патронажа на президента Румен Радев, с подкрепата на МК, ММС и МОН.

Университетски преподаватели и изявени учители дискутираха предизвикателствата в  модерното образование, възможностите за достъп до култура като предимство в професионалното обучение, като корекционен инструмент в работата с девиантни младежи и др. Бяха представени добри практики от училища в София, Варна, Габрово, село Подем, библиотеки и читалища в страната.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ ПОЗДРАВИ Н. ПР. САНДЖАЙ РАНА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ИНДИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИВО ПРАСЕ НАХАПА ЖЕНА

Диво прасе убоде със зъба си бедрото на 78-годишна туристка от Сливен. Тя е приета в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Раната е обработена и пациентката е в добро състояние. През

Новини Сливен

„СЛИВЕН БАСКЕТ“ ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ЕЛИТНАТА ГРУПА „ИЗТОК“

Първо място заеха момчетата до 14 години на “Сливен баскет”  в Елитната група „Изток”. В оспорван двубой днес, който се явява и дерби в групата, възпитаниците на Радомир Стоянов спечелиха

Новини Сливен

47 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2 760 са новите случаи на коронавирус за денонощието, открити при 9 946 теста. Общият брой регистрирани с COVID-19 до момента е 45 461, показват данните в Единния информационен портал.