ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАЙКОВ НАСТОЯ ПРЕД УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК СЛИВЕН ЗА НАВРЕМЕННА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА СПИРАНИЯТА НА ВОДАТА
юни 15, 2023 1520 Прегледи

ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАЙКОВ НАСТОЯ ПРЕД УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК СЛИВЕН ЗА НАВРЕМЕННА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА СПИРАНИЯТА НА ВОДАТА

На място заместник-министърът провери напредъка в доизграждането на ВиК мрежата

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков провери напредъка в изпълнението на проекта за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в град Сливен.

В областния център заместник-министър Стайков проведе работна среща с управителя на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, в която участваха представители на изпълнителя на проекта,  изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева и народният представител от ПП-ДБ от Сливенска област Татяна Султанова. На срещата бяха обсъдени и получените сигнали от омбудсмана Диана Ковачева, от Татяна Султанова, както и от граждани, за липса на достатъчна и навременна информация за планираните прекъсвания на водоподаването заради изпълнението на строително-монтажните работи на ВиК мрежата.

Пред управителя на водоснабдителното дружество заместник-министър Стайков настоя жителите на Сливен и Нова Загора, в които се изпълняват предвидените дейности, да бъдат своевременно предупреждавани за спиранията на водоснабдяването. Освен това той поиска ВиК операторът да осигурява водоноски на подходящи места, така че при прекъсване на водоподаването за по-дълъг период от време гражданите да имат достатъчно количество вода. Инж. Стайков настоя и дружеството да осигури подходящ брой служители, които да отговарят на запитванията по телефон от граждани. По време на разговора бяха обсъдени и проблеми в региона, за които ще се търсят решения на допълнителни срещи.

Зам.-министър Стайков, управителят на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, представител на фирмата – изпълнител на проекта, народният представител Татяна Султанова и изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева направиха и проверка на място как се изпълнява проектът за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в гр. Сливен. Обсъдени бяха и сроковете за реализацията му. Ивайло Стайков увери, че МРРБ ще следи за спазването на графика, както и за качествено изпълнение на дейностите. Заместник-министърът посъветва изпълнителя да оптимизира сроковете за асфалтиране при спазване на техническите изисквания за насипа.

„ВиК-Сливен“ ООД – Сливен е дъщерно дружество на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Предишна ШАМПИОН ПО КОЛОЕЗДЕНЕ ПРОДАВА ВЕЛОСИПЕДИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВО КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ НА БУЛЕВАРДИТЕ „БУРГАСКО ШОСЕ“ И „ИЛИНДЕНСКО ВЪСТАНИЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТНОВО ПОЖАР НАД КОТЕЛ

На 17 септември в 15,02 часа е получен сигнал за пожар, възникнал в сухи треви в местността „Сухи дял“ край град Котел. Произшествието е локализирано в 21,00 часа. Пострадали няма.

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ Е ПОДАЛ ОСТАВКА КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Областният управител на Сливен Минчо Афузов изрази надежда бъдещият областен управител да продължи работа по важните за областта приоритети. Това каза днес той на пресконференция в националния пресклуб на БТА

Новини Сливен

ВРЕМЕ Е ЗА СМЯНА НА ГУМИТЕ – АВТОЦЕНТЪР „Х и Г“ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ 39 ВИ ОЧАКВА

Автоцентър „Х и Г“ – Сливен очаква своите клиенти  на бул. „Банско шосе“ 39 – срещу завод „Динамо“. Тук ще можете да се погрижите за състоянието на своя автомобил при