ЗАМ.-МИНИСТЪР ОБЕЩА ПОМОЩ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПРАСКОВИ В СЛИВЕНСКО
август 19, 2022 447 Прегледи

ЗАМ.-МИНИСТЪР ОБЕЩА ПОМОЩ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПРАСКОВИ В СЛИВЕНСКО

Проблемът с изкупните цени на плодовете и зеленчуците в България се дължи на няколко външни фактора, сред тях е и вносът в ЕС от Молдова без квоти. Това обяви в Сливен служебният заместник-министър на земеделието Тодор Джиков, който проведе среща с недоволни производители на праскови. Той обяви, че в тази връзка ще се търси от ЕС компенсаторен ресурс. Войната в Украйна, хиперинфлацията и Covid пандемията са другите фактори, които са повлияли на производството и изкупните цени в земеделието.

За бързото решаване на част от проблемите в бранша заместник-министър Джиков посочи решението на служебното правителство за отпускане на компенсаторни плащания.

„Това са военновременните помощи. Имаме уверението, че ще се работи паралелно, изключително бързо. Зависи си от самите нас, така че от края на месец септември да започнем да получаваме така жизнено необходимите финансови средства“.

Джиков посочи още, че към момента няма закон за браншовото представяне и служебният кабинет вече е започнал работа по предоставянето на следващото редовно правителство на подобен проект.

„Ще оставим и това на редовния кабинет, който ще дойде  и на Народното събрание, което ще се формира“.

След срещата част от производителите бяха песимистично настроени за удовлетворяване на исканията им.

„Като всяка среща и знам, че няма да има резултат.; Не виждам да стане, защото в момента правителството е служебно.; Коментираме неща, като на селско събрание малко, без да може да вземем някакво конкретно решение“.

 

bnr.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КЛИМЕНТ ШОПОВ, КОЙТО СЕ ОТКАЗА ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО, ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА "ВЪЗРАЖДАНЕ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

422 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 У НАС, НОВИТЕ СА В СОФИЯ И БЛАГОЕВГРАД

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е девет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 20. Новите лабораторно доказани

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  – Здравейте, как станахте бездомен? – Всичко започна на Нова година във Велинград… – Майсторе, донесох ти телевизора, има звук, но няма картина, какво може да бъде? – Е,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Донесох ви моята първа пиеса! – А какъв е сюжетът й? – Тя го обича, а той обича… – Друга? – Не, нея. – О, най-после нещо оригинално! Фокусник