ЗАМ.-КМЕТЪТ КАМЕН КОСТОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОБЩИНАТА В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА СЪДРУЖНИЦИТЕ НА „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – СЛИВЕН”

ЗАМ.-КМЕТЪТ КАМЕН КОСТОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОБЩИНАТА В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА СЪДРУЖНИЦИТЕ НА „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – СЛИВЕН”

На днешната извънредна сесия на местния парламент в Сливен бе гласувано упълномощаването на зам.-кмета Камен Костов, като представител на Общината в Общото събрание насъдружниците на „Водоснабдяване и канализация – Сливен”. Единствената точка в дневния ред бе подкрепена с 23 гласа „за“.

Общото събрание на съдружниците е насрочено на 17 декември от 11 ч. На него предстои да бъде взето решение за получаване на заем от „Български ВиК холдинг“ ЕАД в размер на 8 800 712 (осем милиона осемстотин хиляди седемстотин и дванадесет) лв. Средствата от кредита се планира да бъдат използвани за изпълнението на проект „Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на кв.“Речица“, гр. Сливен“, който стартира през лятото на 2021 г.По-конкретно, осигуреното финансиране, ще бъде насочено за подмяна на стария водопровод в квартал „Речица“, който създава постоянно проблеми и аварии.

Темата за нуждата от допълнително финансиране, което да покрие цялостната подмяна на водопровода, паралелно с изграждането на канализационната мрежа в квартала, бе повдигната още през месец август тази година. Тогава по инициатива на кмета Стефан Радев се проведе среща с народните представители от сливенски избирателен район в 46-ото Народно събрание, областния управител, председателя на Общинския съвет и представители на ВиК. В рамките на срещата тогава кметът Радев потърси  съдействие от депутатите за осигуряване на финансиране, тъй като проблемът с водопровода не търпи отлагане и трябва да се търси решение в тази посока. Те от своя страна подкрепиха инициативата и поеха ангажимент за съдействие. В тази връзка беше представен и изготвеният от Община Сливен технически проект за цялостната подмяна.

„Радвам се, че нашата инициатива успя да се реализира и въпросът с водоснабдяването и канализацията за жителите в квартал „Речица“, ще бъде изцяло решен. Целият проект се изпълнява от ВиК, а Община Сливен се е посветила в усилия да подкрепя водното дружество за изпълнението на този проект, защото той касае всички жители на Сливен“, коментира темата кметът Стефан Радев на днешната извънредна сесия на общинския съвет.

Строителните дейности в кв. „Речица“ са в рамките на голям проект, който обхваща Сливен и Нова Загора на стойност 131 млн. лева по ОП „Околна среда“, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд.

 

Предишна ЕДИН ЗАДЪРЖАН СЛЕД ОПИТ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГС СЛИВЕН
Следваща ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 19 ДНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ОБНОВЯВАНЕТО НА ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА В СЛИВЕН – „ЗВЕЗДИЦА“ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Сградата на Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“ ще бъде изцяло обновена. Протокол 2 за откриване на строителна площадка подписаха днес кметът Стефан Радев и изпълнителят на обекта. Директорът

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ОТКРИ В СЛИВЕН НАЙ-ГОЛЯМОТО ПЕРАЛНО СТОПАНСТВО В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в Сливен най-голямото перално стопанство в Източна Европа. „Поздравявам ви, че сте смели, дръзки и инициативни, че толкова години работите упорито, създавате

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЪРНА РЕШЕНИЕТО ЗА СМЯНА НА КОНЦЕСИОНЕР НА „СПОРТ ПАЛАС“

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски връща в общинския съвет решението за смяна на концесионер на ГД ДЗЗД „Спорт палас“, взето на сесията през месец май. Очаква се предложението на