ЗАМЪКЪТ „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА“ ПОЛУЧИ НОВО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

ЗАМЪКЪТ „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА“ ПОЛУЧИ НОВО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново получи ново международно признание от International Coalition of Tourism Partners /ICTR/. Атракционът, който всяка година се посещава от хиляд туристи е един от малкото български туристически обекти и организации, които отговарят на критериите на Международната коалиция на туристическите партньори. Всъщност само Министерството на туризма, замъкът „Влюбен във вятъра“ и още една туристическа фирма отговарят на критериите за членство в международната туристическа организация, чийто слоган е Зелен ръст + качество = бизнес.

ICTP е международна коалиция на  глобални дестинации и заинтересовани страни в областта на туризма и пътувнето, които са ангажирани с качествени услуги и зелен растеж.

International Coalition of Tourism Partners /ICTR/ ангажира общностите и техните заинтересовани страни да споделят качествени и екологични възможности, включително инструменти и ресурси, достъп до финансиране, образование и маркетингова подкрепа. Тя се застъпва за устойчив авиационен растеж, опростени формалности за пътуване и справедливо съгласувано данъчно облагане. ICTP подкрепя Целите на хилядолетието за развитие на ООН, Глобалния етичен кодекс за туризъм на ООН и редица програми, които ги подкрепят.

Международната коалиция на туристическите партньори / ICTP/ развива дейността си в световен мащаб в партньорството на UNWTO, WTTC, IATA, които споделят  глобалните принципи на зеления растеж и и качество, като гаранция за устойчив туризъм.

За Замъка „Влюбен във вятъра“ това не е само поредното международно признание, но и сериозен ангажимент да продължи развитието си според принципите и критериите на International Coalition of Tourism Partners, допринасяйки за утвърждаването на страната ни като предпочитано място за туристически пътувания и устойчив туризъм.

Атракцонът заслужи членството си в международната организация със спечелените през годините национални, международни и световни награди, но и със качеството на услугите, които предлага. Създаването и изграждането на Замъка от неговия собственик Георги Тумпалов  отговаря изцяло и на целите, критериите и визията на International Coalition of Tourism Partners за зелен растеж.

Основната сграда на замъка, параклиса, винарната, художествената галерия и други обекти се изработват главно от мраморизиран варовик. Според теста на камъните от Българската академия на науките,  възрастта на камъните е между 47 и 53 милиона години. И всички останали строителни материали са напълно естествени, като мрамор и гранит. Над 20000 тона камъни са били използвани по време на строителството.

Замъкът най-вероятно е най-голямата сграда в света с форма на каменен кръст с размери от 75 до 32 метра и височина 29 метра. Покривът е покрит с меден метал с общо тегло 53 тона. Изкуственото езеро е дълбоко 5 метра. Повече от 3000 различни цветя и дървета растат в парка.

Той е предпочитан основно за еднодневни семейни туристически пътувания. Магическата архитектура на замъка, красивият парк, лебедовото езеро и художествените галерии са отлично място за множество събития и състезания. Игралната зона на замъка привлича гости на различна възраст, като се започне от „Ловно съкровище“ за децата до „Лов на призраци“ и „Седем смъртни гряха“ за възрастните.

Предишна РЪКОВОДСТВОТО НА ДЕТСКА ГРАДИНА"БОЖУР" ЗОВЕ КЪМ РАЗБИРАНЕ ОТ СТРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ
Следваща АРЕСТ ЗА МАРИХУАНА В ЕЛХОВО

За автора

Може да харесате още

Новини

ЧЕСТИТ ДЕН НА ДЕТЕТО!

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 г. Тогава китайският генерален

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Двама непознати пътуват в едно купе във влака. Единият – мълчалив, стои си, гледа през прозореца и няма желание да си говори. Другият – приказлив, много му се иска

Новини

150 US ВОЙНИЦИ СЕ МЕСТЯТ ОТ РУМЪНИЯ В „НОВО СЕЛО” КРАЙ СЛИВЕН

Автомобилна техника и личен състав от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще преминат на 22 и 24 февруари по националната пътна инфраструктура от Румъния до учебен полигон Ново село,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

9 − seven =