ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ФЕРМЕР“
27.03.2023 579 Прегледи

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ФЕРМЕР“

Заместник-областният управител Антоний Андонов взе участие в откриването на регионалното състезание „Млад фермер“, чийто домакин бе новозагорската Професионална гимназия по селско стопанство.

В рамките на два дни отбори от 12 земеделски гимназии от областите: Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково се конкурираха в атрактивни състезания в дисциплините „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация на селското стопанство“.

След приключване на надпреварата се състоя церемония по награждаване на най-добрите отбори. Победител в регионалното състезание „Млад фермер“ стана Професионалната гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора. Тя завоюва първото място в отборното класиране, след като спечели първите места в индивидуалните състезания. Втори се класира тимът на Професионалната гимназия по селско стопанство – гр. Чирпан, а третото място спечели отборът на ПГСС „Златна нива“ – гр. Айтос.

Наградите на победителите в отборната надпревара връчи Галя Захариева – кмет на община Нова Загора. Всички участници в регионалното състезание „Млад фермер“ получиха грамоти и сертификати за участие от Аграрен университет- Пловдив, както и парична награда от „Ротари клуб“- гр. Нова Загора.

През месец май предстои националният кръг на състезанието „Млад фермер“ с домакин ПГ по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ – град Гоце Делчев.

Предишна БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ГОВОРИ ПРЕД СЛИВНАЛИИ ОТ 18 ЧАСА ТАЗИ ВЕЧЕР
Следваща СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ОТКРИХА ОБНОВЕНИТЕ ПЛОЩАДКИ В СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Тримата новозаболели в област Сливен, регистрирани в националната информационна система, са се заразили като контактни на по-рано установени пациенти с COVID-19. Трите случая не са свързани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новини Сливен

АКТРИСА ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ ГОДЕЖЕН ПРЪСТЕН В ИСПАНИЯ

Актрисата от Сливенския куклен театър Константина Самарджиева ще запомни за цял живот тази Коледа. Красавицата получи годежен пръстен от любимия си М. Масърлиев в Испания. Двамата заминали в чужбина, за

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ КАТАСТРОФИРА НА МАГИСТРАЛАТА

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при възникнало пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“ без пострадали. Около 17,25 часа на 20 юли в района на 257 км. е самокатастрофирал