ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ФЕРМЕР“
март 27, 2023 430 Прегледи

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТКРИВАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ФЕРМЕР“

Заместник-областният управител Антоний Андонов взе участие в откриването на регионалното състезание „Млад фермер“, чийто домакин бе новозагорската Професионална гимназия по селско стопанство.

В рамките на два дни отбори от 12 земеделски гимназии от областите: Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково се конкурираха в атрактивни състезания в дисциплините „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация на селското стопанство“.

След приключване на надпреварата се състоя церемония по награждаване на най-добрите отбори. Победител в регионалното състезание „Млад фермер“ стана Професионалната гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора. Тя завоюва първото място в отборното класиране, след като спечели първите места в индивидуалните състезания. Втори се класира тимът на Професионалната гимназия по селско стопанство – гр. Чирпан, а третото място спечели отборът на ПГСС „Златна нива“ – гр. Айтос.

Наградите на победителите в отборната надпревара връчи Галя Захариева – кмет на община Нова Загора. Всички участници в регионалното състезание „Млад фермер“ получиха грамоти и сертификати за участие от Аграрен университет- Пловдив, както и парична награда от „Ротари клуб“- гр. Нова Загора.

През месец май предстои националният кръг на състезанието „Млад фермер“ с домакин ПГ по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ – град Гоце Делчев.

Предишна БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ГОВОРИ ПРЕД СЛИВНАЛИИ ОТ 18 ЧАСА ТАЗИ ВЕЧЕР
Следваща СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ОТКРИХА ОБНОВЕНИТЕ ПЛОЩАДКИ В СУ „К. КОНСТАНТИНОВ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ

МБАЛ „Д-р Иван Селимински-„АД търси да назначи: Медицински сестри за: 1.Отделение по урология-2 ; 2.Отделение по анестезиология и интензивно лечение -2 ; 3.Отделение по нервни болести-2; 4.Болнична дезинфекция и стерилизация-1;

Новини Сливен

СВИНСКАТА ЧУМА ДОЙДЕ И В СЛИВЕН

Свинската чума достигна и Сливен. Диво прасе, заразено с опасната болест, е открито мъртво до пътя за Карандила, в близост до разклона за село Сотиря, научи Sliveninfo. Информацията бе потвърдена

Новини Сливен

ЕТНОКУЛТУРНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 7 СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА

Окончателни данни Етнокултурните характеристики на населението са обект на наблюдение от началото на 135-годишната история на преброяванията в страната. При първите преброявания, проведени в края на ХІХ век (1887 и