ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ БЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ БЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

На тържествена сесия  на Общински съвет Сливен по повод празника на града – Димитровден бяха официално връчени отличията на четиримата нови почетни граждани на Сливен. Това са етнологът-изследовател доц. д-р Владимир Демирев, художникът Александър Дойчинов – тазгодишен носител на наградата за изкуство и литература „Добри Чинтулов“, колоездачите Павел Шуманов и Евгений Балев. За висок професионализъм и гражданска отговорност със Значка на Община Сливен бяха удостоени служители от Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, лекари, медицински сестри и доброволци.

Поздравления към общинските съветници и гостите на събитието отправиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, кметът на община Сливен Стефан Радев и народният предствител Хатидже Георгиева. От името на областния управител Минчо Афузов приветствие към присъстващите отправи заместник-областният управител Антоний Андонов. В него той каза:

„Уважаеми дами и господа общински съветници, скъпи гости, уважаеми съграждани,

Днес отново е Димитровден, и отново град Сливен чества своя празник, за тридесети път. Както винаги на този ден, ние почитаме патрона на града ни – свети Димитрий Солунски и отдаваме заслужена почит на всички онези наши предшественици, вградили себе си, труда, силите, упорството, сърцето си в стопанското и духовно развитие на Сливен.

Заниманията ни с миналото не са самоцелни. Те ни дават мярата, жалоните, примера за истинска грижа и отговорност към Сливен и неговите хора! Казвам „хора“ съвсем не случайно. Защото смисълът от нашите, от вашите усилия и решения, дами и господа, е в това да изпълним обещанията си към хората, да бъдем честни към клетвата, която сме дали, встъпвайки в Общинския съвет на Сливен и в това – да служим на човешките проблеми, потребности и стремежи, да работим за благото на всички сливенци. А това означава да загърбим личните си амбиции и интереси! И задълбочено и с високо чувство за отговорност – пред бъдещето, да обмисляме, претегляме и предлагаме решения за Сливен. Защото, уважаеми дами и господа, всички ние – от бедняка до интелектуалеца, от дребния предприемач до ръководителя на важна институция, сме орисани да бъдем заедно в този град! Както, може би, и децата ни! Затова е нужно и важно нашият общ дом – Сливен – да бъде едно чисто, приветливо, уютно и красиво място за живеене, със свободни, предприемчиви, образовани и родолюбиви хора, които се чувстват подкрепени и защитени в своя град.

Пожелавам ви мъдрост, отговорност, много решителност, последователност, воля и ползотворни дела в името на нашия обичан град и нашите съграждани!

Пожелавам на вас и вашите семейства преди всичко здраве, добруване, успехи и благоденствие!

Честит празник!“.

По-късно на централния сливенски площад се състоя тържествен ритуал по повод празника на града с издигане на националния флаг и знамената на Сливен и на Европейския съюз и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Предишна СЕЛО БЯЛ КЛАДЕНЕЦ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
Следваща ГОТОВА Е ПРОГРАМАТА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И ПРАЗНИК НА ГРАД КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДИЗБОРНАТА ШАТРА НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ПОСРЕЩА СЛИВНАЛИИ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА

Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си шатра в центъра на Сливен. По традиция тя е разположена в близост до централата на социалистите срещу бившето кино „Българка“. Всеки ден, до

Новини Сливен

3 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

276 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Направените PCR тестове са 4736, сочат данните на Единния информационен портал Това означава, че 5,8% от пробите са положителни.

Новини Сливен

42-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е В БОЛНИЦА СЛЕД ПОБОЙ В КВ. „СТОЯН ЗАИМОВ“

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. На 15 август, пред заведение в сливенския квартал „Ст.Заимов”, 40-годишният Н.Р. от град Добрич е нанесъл побой на 42-годишен