ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ОТКРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РЕГИОНА
април 20, 2023 1125 Прегледи

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ОТКРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РЕГИОНА

Днес 20 април 2023 г. в Сливен се провежда специализирано обучение за педагогически специалисти от региона на тема „Привличане на родителите в процеса на превенция на рисковото поведение при децата с фокус противодействие на сексуалната експлоатация и ранните бракове”. Събитието се организира от Владимир Друмев, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Община Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора при Министерски съвет.

Специализираното обучение беше открито от Пепа Чиликова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на МКБТХ – Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху това, че адна от дългосрочните политики заложена в дейността на Местната комисия за борба с трафика на хора е привличането на родителите в процеса на превенция. Практиката показва, че активното и пряко включване на родителите в превантивната работа, както и ползорворната комуникация и взаимодействие между родители, училища и институции, е ключов механизъм за разпознаване на рисковите ситуации, докладване на сексуалната експлоатация и стимулиране на гражданската активност по отношение на противодействие на трафика на хора.

Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, благодари на участниците за активната им роля в процеса на надграждане на целенасочените превантивни дейности относно опасностите от въвличане в трафик на хора, с фокус противодействие и превенция на сексуалната експклоатация.

Лектор на обучението е Весна Ненчева, психотерапевт, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и експерт по малцинствени и интеграционни въпроси към Европейската комисия..

В събитието участват 28 педагогически специалисти от гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Котел, с. Градец, с. Желю войвода, с. Гавраилово, с. Сотиря, с. Селиминово, с. Самуилово, с. Сборище, с. Тополчане, с. Камен и с. Коньово.

 

 

Предишна ШОФЬОР НА РОУВЪР Е В АРЕСТА ЗА НАРКОТИЦИ
Следваща ПРОКУРОРСКИ ОТВОД БАВИ РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ НАЙ-ТЪРСЕНИЯ СЛИВНАЛИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Днес се проведе редовният приемен ден на кмета Стефан Радев. Жители на Сливен го запознаха със свои лични казуси, свързани с имоти и инфраструктура. Бяха поставени и теми от социален

Новини Сливен

ФЕДЕРАЦИЯТА НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ С ДАРЕНИЕ ЗА СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

Федерацията на културно – просветните дружества на каракачаните в България (ФКПДКБ) дари продукти от първа необходимост на социални заведения в града. Безвъзмездната помощ включва санитарни материали и консумативи, детски храни,

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА БЪДЕЩИ ПРОГРАМИСТИ ОТ СЛИВЕН

Йордан Йорданов и Александър Александров от 12. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ спечелиха всички възможни награди от 20. издание на УчИМИ, провело се в гр. Плевен на 25 януари 2020