ЗАМЕСТНИК-КМЕТОВЕТЕ НА СЛИВЕН И ШУМЕН ПЕПА ЧИЛИКОВА И Д-Р СВЕТЛАНА МАРКОВА ОБСЪДИХА СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ДВЕТЕ ОБЩИНИ
май 27, 2022 422 Прегледи

 ЗАМЕСТНИК-КМЕТОВЕТЕ НА СЛИВЕН И ШУМЕН ПЕПА ЧИЛИКОВА И Д-Р СВЕТЛАНА МАРКОВА ОБСЪДИХА СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ДВЕТЕ ОБЩИНИ

Заместник-кметът  Пепа Чиликова се срещна днес със заместник-кмета по социални дейности и здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова. По време на разговора беше обсъдено развитието на социалните дейности в двете общини и възможностите за обмяна на опит в тази сфера.

Д-р Маркова прояви интерес към новопостроените в Сливен два нови социални центъра – за хора с умствена изостаналост и за хора със психични разстройства. По-късно, заедно със свои колеги от Община Шумен тя посети центровете и поздрави общинската администрация в Сливен за създадените модерни и съвременни условия за потребителите на тези услуги.
„Центровете бяха открити в средата на май от кмета Стефан Радев и се радвам, че можете да ги видите в завършения им вид. Целта ни е да осигуряваме среда, близка до домашната“, каза Пепа Чиликова.

Гостите посетиха и Дневния център за деца и младежи в квартал „Клуцохор“.

В момента в Сливен се строят още две социални заведения –  за временно настаняване на бездомни лица и временен подслон за жертви на домашно насилие.

 

Предишна НА 1 ЮНИ В СЛИВЕН - ОТНОВО ДЕТСКИ ПАНАИР С МНОГО РАБОТИЛНИЦИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
Следваща ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА КЕРМЕН ОЧАКВА ПРОЕКТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПЪТЕН ВЪЗЕЛ НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛКА НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е С ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС

Служителка на Община Сливен е дала положителна проба за коронавирус, научи Sliveninfo. Новината бе потвърдена от източник в сливенското кметство, пожелал анонимност. Това е първата проба на общинарката. Предстои още

Новини Сливен

КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН С ДВЕ НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛА „СЦЕНА, ПАЛИТРА, СЛОВО“ – ПЛОВДИВ 2019

Две отличия получи Държавен куклен театър – Сливен на 15-тото юбилейно издание на зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово“ в Пловдив. Проф. д-р Ромео Попилиев, Иван Странджев и д-р Вакрил

Новини Сливен

БОЙКО БОРИСОВ ИНСПЕКТИРА ПРОЕКТ ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Премиерът Бойко Борисов посети днес сливенския квартал „Речица“, където започна изграждането на канализация за отпадни води. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност 19 млн.