ЗАКРИВАНЕ НА 91-ви ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН 2023/2024
18.06.2024 238 Прегледи

ЗАКРИВАНЕ НА 91-ви ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН 2023/2024

Симфоничен Оркестър Сливен закрива изключително вълнуващия си 91-ви творчески сезон 2023/2024, с елегантен концерт. Събитието ще се състои в Петък 21 Юни, от 18:30ч. в зала “Сливен”.

Великият виртуоз Фредерик Шопен, е автор на два клавирни концерта. Любопитен факт е, че този във Фа минор, известен като No.2, всъщност е написан по-рано от ми минорния (No.1). Създадени, когато Шопен е около 20-годишен, клавирните концерти представят романтичния прочит на младия композитор на класическите драматургични принципи на тричастния концертен жанр. Великолепната и чувствена творба ще чуем в изпълнение на световно признатия пианист Людмил Ангелов. 

Популярен на петте континента, той е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската Филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много други.

Людмил Ангелов е записвал за най-големите звукозаписни компании в света. Негов диск с произведения от Шопен е удостоен от Националния Шопенов Институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”. 

Второто произведение в програмата е “Симфониета” FP 141, от талантливия френски композитор Франсис Пуленк. Музикалният шедьовър, композиран през 1947 по поръчка на BBC, е в четири части, свеж, лек и наситен с танцови ритми.

Вечерта ще премине под диригентската палка на известния диригент Григор Паликаров – една от най-емблематичните фигури на българската музикална сцена.

Билети за престижното събитие могат да бъдат закупени онлайн, или от касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч.

Предишна 58-ГОДИШЕН ВЕЛОСИПЕДИСТ Е В БОЛНИЦА СЛЕД СБЛЪСЪК С ЛЕКА КОЛА В СЛИВЕН
Следваща ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА МЛАДИЯ ШАХМАТИСТ ОТ СЛИВЕН ХАНКО КРЪСТЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

140 ГОДИНИ НА ПОЖАРНОТО ДЕЛО БЯХА ОТБЕЛЯЗАНИ ДНЕС В СЛИВЕН

По повод 140-годишнината на пожарното дело в Сливен се проведе тържествено събрание на противопожарната служба в Сливен. Кратка историческа ретроспекция за развитието на пожарното дело в града направи в началото

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД 6 МАЙ – ГЕРГЬОВДЕН, ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Поздравявам военнослужещите, ветераните от войните и всички жители на община Сливен по повод 6 май – Гергьовден, Деня на храбростта и празника на Българската армия! Днес отдаваме заслужена почит на

Новини Сливен

ЕЛЕНА ПОПОВА: НЕДЕЛЯ Е ДЕНЯТ ЗА СМЕЛОСТ

На 27 октомври, неделя, всеки ще може да прояви своята смелост и гражданска доблест. Това е нашият, български, сливенски ден за смелост. Нека не го пропускаме. Нека гласуваме масово. Бюлетина