ЗАЕДНО ДА ВЪРВИМ НАПРЕД С ДОБРОТО!

ЗАЕДНО ДА ВЪРВИМ НАПРЕД С ДОБРОТО!

Политиката, според нашите виждания, има смисъл ако залага на доброто, на онова, което обединява хората, а не ги разделя. Това коментира преди местния вот заместник – председателят на ДПС Янко Янков.

Той е категоричен, че действията на политиците трябва да са такива, че не да угнетяват хората, а да ги активизират да гласуват и като цяло да има силен граждански глас. На първо място това означава уважение, почтеност и разбиране на другия. Задължения на политиците са грижата и работата за подобряване качеството на живота на хората – от малкото село до големия град. Това означава първо навсякъде качествено здравеопазване и добро образование, синхронизирано с потребностите на потенциалните инвеститори.

„Сливен има възможности за развитие на индустрия – както в традиционните производства, така и в нови технологии и дейности. Индустрия, но след синхронизация на образованието с реалните, пазарните, потребности на бъдещите инвеститори.

Сливен успешно може да развива и ефективно земеделие, винопроизводство, но е нужен и сериозен преработвателен сектор.

Нужни са отлична инфраструктура, подготвени терени, изграждане на комуникации, урбанизация на територията.

Сериозни са и възможностите за развитие на туризъм тук“, убеден е Янков.

По думите му, културният живот в Сливен винаги е прибавял към облика на града още слава, морално обогатяване, дух и багри, карал ни е да се чувстваме горди с нашите творци и тази традиция трябва да се следва и разгръща.

Спортната слава на Сливен трябва да се възвърне. Оттук са излезли много шампиони, радвали цяла България. Иска ми се това да не е само минало, сподели Янко Янков.

„Искаме тук да живеят здрави, образовани, мотивирани, щастливи хора, затова продължаваме да работим. Разбирането на ДПС е, че общините не са само фактор, който да се грижи за инфраструктурата, а медиатори за всичко, което засяга качеството на живот на хората – здравеопазване, образование, икономика, култура, спорт, забавление.

Ние считаме, че на този етап Сливен тръгна в добра посока, но е нужно да вървим всички заедно. И за всички да е ясно, че са нужни не само пари, но и капацитет, морал и мотивация“, отбеляза заместник – председателят на ДПС.

Янко Янков припомни, че именно моделът на заедността направи възможен пътя на България в ЕС и НАТО и показа, че това е единственият път за добруването на нашата обща Родина.

„Ето защо предизборните срещи не трябва да се превръщат в словесни битки между хора, които сякаш утре няма да се срещнат повече – всеки популизъм е вреден и предизвиква пасивност, даже нихилизъм сред хората. Срещите по места трябва да бъдат дискусия за реални действия, разбира се, съобразени с реалните възможности.

Господ е дал на всеки човек основното право на избор, правото да бъде щастлив. Ако избираш лошото – недей очаква добро, ако избираш доброто – то се връща. Но човек има право да избира, след като се роди, той не избира къде и какъв да се роди, в какво семейство…Наше верую е онова, което и Господ подкрепя на земята и го пише в свещените книги – правото на всеки човек да бъде щастлив, без да пречи на щастието на другите хора.

Затова ДПС е партия, която през всички тези 30 години покачва присъствието си в политиката – защото залага на вечните ценности. Смятам, че политическата практика в България – и в Парламента, и в общините, където ДПС има позиции, показват такова поведение и стил. Ние защитаваме демокрацията в нашата страна и няма да позволим да има омраза, разделение или противопоставяне“, заяви българският политик.

Моята молба към всички е да се обединим за доброто на Сливен, да се обединим около реалните политически възможности и след това да не оставаме пасивни, а да ги контролираме. Само така можем заедно да успяваме и да вървим напред с доброто“.

„Нека се обединим за доброто на Сливен!“, пожела заместник – председателят на ДПС Янко Янков.

 

Кандидатите за общински съветници от ДПС са с номер 55 в бюлетината.

 

Предишна НАРОДНАТА ПЕВИЦА ИЛКА АЛЕКСАНДРОВА ПОЗДРАВИ СЛИВНАЛИИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА
Следваща 57-ГОДИШЕН УБИ КУЧЕ С ВЪЗДУШНА ПУШКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“ ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ МЕСЕЦ НОЕМВРИ

Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен през месец ноември. Ученията ще се провеждат на 3, 4, 5, 6, 9, 10,

Новини Сливен

ТРИМА В АРЕСТА ЗА ШОФИРАНЕ В ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ

Трима водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, са установени от полицейски екипи в град Сливен. На 18 декември, в 08,40 часа, на бул.“Банско шосе“ е спрян за проверка лек автомобил

Новини Сливен

ТЕАТЪР „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ ГОСТУВА В СЛИВЕН С „УРОК ПО БЪЛГАРСКИ“ НА 28 ЯНУАРИ ОТ 19 ЧАСА В ЗАЛА „СЛИВЕН“

28 ЯНУАРИ 2022 /петък/ от 19:00 часа в ЗАЛА „СЛИВЕН“- гр. СЛИВЕН гостуват СТЕФКА ЯНОРОВА, АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА, АНТОАНЕТА ДОБРЕВА – НЕТИ, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ, ИВАН НАЛБАНТОВ, АЛЕКСАНДЪР ДОЙНОВ, ВЛАДИСЛАВ ВИОЛИНОВ, ГЕОРГИ