ЗАДЪРЖАХА БИВШИЯ КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ВАЛЕНТИН ВЕЛЕВ

ЗАДЪРЖАХА БИВШИЯ КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ВАЛЕНТИН ВЕЛЕВ

Бившият кандидат за депутат от листата на „Патриотичния фронт“ в Сливен Валентин Велев вече е в ареста за 72 часа, след като днес даде показания в Софийската градска прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Преди дни Иван Гешев внесе искане в ЦИК за сваляне на имунитета му, за да бъде привлечен като обвиняем и задържан заради притежание на канабис.

Досъдебното производство по случая е образувано на 4 ноември 2021 г. Установено е, Велев е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на стойност 9666.18 лв. и е отглеждал 23 растения от рода на конопа в нарушение на закона.

На Валентин Велев е назначен служебен защитник.

При разпита обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения, посочват още от прокуратурата.

Преди дни Велев обясни, че нямал представа, че действията му са чак толкова незаконни. Отглеждал дрогата заради болки в кръста.

„Какво да кажа, бях сял малко за моя консумация. Намериха ги и ме арестуваха. Съжалявам“, каза той.

И допълни, че от канабиса се възползвала и негова роднина заради глаукома.

Малко след като се разигра драмата с канабиса, лидерът на НФСБ Валери Симеонов припозна кандидата си и обяви, че ще го извади от листата, а Велев съобщи, че напуска и партията.

 

offnews.bg

Предишна ТЕСТОВЕТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НАЧАЛНИЯ ЕТАП В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРИСТИГНАХА
Следваща ТРИМА ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕНСКА БОЛНИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ ГЛАВЕН ИНЖЕНЕР ЩЕ МОДЕРНИЗИРА ГИС-СИСТЕМАТА НА „ВИК-СЛИВЕН“ ПО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ

Във ВиК-Сливен е назначен втори главен инженер. Инж. Петър Златев е млад специалист, завършил Висшия институт по строителство и геодезия. В момента той се подготвя усилено да навлезе в работата,

Новини Сливен

ОБЩИНАТА УКРЕПВА СКАЛНИЯ СКАТ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“, ПРЕДИ КАТ – СЛИВЕН

Община Сливен предприе укрепителни дейности на скалния скат, който се намира на бул. „Банско шосе“, преди КАТ. Напълно се сменя старата и амортизирана мрежа, като се поставя нова и по-стабилна.

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 17.02.2020„г. (понеделник) до 16.00 ч. е прекъснато водоподаването в кварталите „Ново село“, „Българка“, „Сини камъни“ и