ЗАДРУЖНА РАБОТИЛНИЦА В НОВА ЗАГОРА ИЗРАБОТИ МАРТЕНИЦИ В ПОДКРЕПА НА ДЕТЕ ОТ С. МЛЕКАРЕВО
26.02.2024 330 Прегледи

ЗАДРУЖНА РАБОТИЛНИЦА В НОВА ЗАГОРА ИЗРАБОТИ МАРТЕНИЦИ В ПОДКРЕПА НА ДЕТЕ ОТ С. МЛЕКАРЕВО

Деца от детските градини в гр. Нова Загора – „Надежда“, „Слънчице“, „Детски свят“, „Бодра смяна“ и „Тракийче“ и Център за обществена подкрепа – Нова Загора се събраха по специален повод на 26 февруари в празнично украсения Клуб на дейците на културата. Те откликнаха с голямо желание на поканата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева да се включат в работилница за мартеници. Най-милата и усмихната баба – Баба Марта, беше техен гост. Присъстваха и домакините – кметът г-жа Галя Захариева  със своя екип от заместник-кметовете Иванка Михова, Нина Генчева и Ивайло Енев и секретаря на Общината Ангел Стойчев.

Колективът и потребители на ЦОП – Нова Загора и учители и малчугани от детските градини изработиха множество красиви и пъстри мартенички, а едновременно с това се забавляваха.

Работилницата се превърна в истински празник, а нейните сръчни участници се заредиха с пролетно настроение. Те поработиха усърдно, повеселиха се, защото работата с песен и танц най-спори. Добрата баба Марта закичи за здраве всички и си направи за спомен от веселата седянка снимка с участниците в нея.

Всички мартенички от работилничката бяха подредени в благотворителна изложба-базар пред Спортна зала „Младост“. Първите посетили и закупили си красиви мартеници, бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип.

От името на общинското ръководство и работливите майстори на мартеници, Баба Марта приканва всеки, който има добро сърце, да се присъедини към благородната кауза. Изложбата ще остане открита до 1 март включително, а средствата ще отидат за лечение на Боян Калайджиев от с. Млекарево, който е само на 11 години и води своята борба за здраве.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА НСОРБ
Следваща ЕТО КОГА ИЗБИРАТ НОВИЯ СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА. ДЕСЕТКИ ДРОНОВЕ НАПРАВИХА ИСТИНСКИ СПЕКТАКЪЛ НАД ПЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Остават броени дни до най-чакания от малки и големи празник, Рождество Христово. С настъпването му духът на Коледа вече чука на вратата. В сряда вечерта Община Сливен подари истинско коледно

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при извършване на патрулна дейност. На 9 ноември, около 21,00 часа,  на ул.“Хан Аспарух“ в Нова Загора полицейските служители са

Новини Сливен

В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН БЕ ОТКРИТ ОФИС НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

В град Сливен се откри приемната на ПП „Има такъв народ“. Тя се намира точно срещу Куллен театър – Сливен, на ларгото. Събитието се състоя в неделя по обяд.  На