ЗАВЪРШИ ЦИКЪЛЪТ ОТ СРЕЩИ, СВЪРЗАНИ С КАНДИДАТСТВАНЕТО ПО УЧРЕДЯВАНЕ НА НОВА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – КОТЕЛ, СЛИВЕН И ВЪРБИЦА
юли 18, 2022 708 Прегледи

ЗАВЪРШИ ЦИКЪЛЪТ ОТ СРЕЩИ, СВЪРЗАНИ С КАНДИДАТСТВАНЕТО ПО УЧРЕДЯВАНЕ НА НОВА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – КОТЕЛ, СЛИВЕН И ВЪРБИЦА

В Котел, завърши цикълът от срещи, свързани с кандидатстването по  учредяване на нова Местна инициативна група – Котел, Сливен и Върбица. По инициатива на Община Котел, контактите с представителите на другите две общини-партньори, започнаха миналата седмица.

В  продължения на предходните срещи, ръководството на Общината проведе днес разяснителна  среща с местни фирми от бизнес сектора, земеделски производители, представители на публичния сектор, кметовете на кметства и  неправителствения сектор, в лицето на читалища и неправителствени организации.

На срещата присъстваха кметът на Община Котел Коста Каранашев, зам.-кметът Румен Стоилов и директорът на дирекция „Програми, проекти, обществени поръчки и информационни системи“ Дорина Митева.

Обхватът на новата Местна инициативна група ще включва териториите на община Котел, община Върбица и 16 населени места от община Сливен.

Очакванията са новата Местна инициативна група да предостави достъп до финансиране на малки и средни проекти от 7 до 9 млн. лева.

Предишна ОЩЕ ДВА ПЛУВНИ БАСЕЙНА В ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ РАБОТЯТ ПРЕЗ ТОВА ЛЯТО
Следваща ЮИДП С ПРИЗИВ: ДА ОПАЗИМ ГОРИТЕ ОТ ПОЖАРИ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОТЛЕНЦИ СА БИЛИ ЗАМОЖНИ, А КИЛИМИТЕ ИМ СА ПРАВЕНИ ЗА ДОМА

Котленският килим излиза доста късно на пазара. Затова някои се заблуждават, че той се появява по-късно от чипровския. Това обаче не е вярно. Просто котленци са живеели по-богато, защото са

Новини Сливен

КАМЕРА Е ЗАСНЕЛА КРАДЕЦ ОТ МАГАЗИН В СЛИВЕН

Камера е заснела крадец на цигари от магазин в Сливен. В нощта срещу неделя апашът е разбил стъклото на входната врата в магазина на фирма „Мончеви“ на ул. „Димитър Добрович“.

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА 2400 ЛЕВА ОТ ДОМА НА 80-ГОДИШНА ЖЕНА

Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за извършена кражба от частен имот в село Кипилово. 80-годишна жена е съобщила, че за времето от 31 март до 4 април, е извършена