ЗАБОЛЕЛИТЕ В ЯМБОЛ СТАНАХА 133
май 23, 2020 963 Прегледи

ЗАБОЛЕЛИТЕ В ЯМБОЛ СТАНАХА 133

Осем са новите положителни проби за коронавирус в Ямболско през последното денонощие, съобщиха от Националния оперативен щаб. Така случаите на Ковид-19 в областта станаха 133. Общият брой на констатираните случаи в страната са 36, само в София, където са 15, те са повече отколкото в област Ямбол.

Лицата-медицински персонал с потвърдена коронавирусна инфекция в страната, са две – санитар от Ямбол и лекар от Ловеч.

Заразата от ковид-19 в Ямбол вече се разпространява дифузно, а не в само локално огнище, както започна в к-с “Райна княгиня”, е показал анализът на заболеваемостта през последните дни, бе оповестено вчера от зам.-директора на МБАЛ “Св. Пантелеймон” д-р Валентин Вълчев. Причината е в неспазването на противоепидемичните мерки на публични места в града.

Предишна МИЛЕНА ЧОЛАКОВА: 24 МАЙ Е ПОВОД ДА ИЗРАЗИМ ПРИЗНАТЕЛНОСТ И ВЪЗХИЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ
Следваща ОБЩИНА ЯМБОЛ ЩЕ СЪКРАТИ 1/6 ОТ ПЕРСОНАЛА СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ДЕЛОТО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ КРАЙ ПЕТОЛЪЧКАТА ОТНОВО НЕ ТРЪГНА

Ямболски районен съд не даде ход на делото за взривовете край Петолъчката, при които загинаха трима работници, а няколко бяха ранени. Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата „Берета трейдинг”

Новини Ямбол

НАЦИОНАЛНИ ЛИДЕРИ НА ГЕРБ ДОЙДОХА В ЯМБОЛ, ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ КАНДИДАТА НА ПАРТИЯТА ЗА КМЕТ ДИМИТЪР ИВАНОВ

„Вие сте ГЕРБ, Вие сте важни и заедно ще изберем Димитър Иванов за кмет на Ямбол“. Това заяви заместник-председателят на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър

Новини Ямбол

НОВИ ПЕТ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ

39 са новите случаи на коронавирус от 1912 изследвани проби. С това общият брой потвърдени с COVID-19 у нас е 2 331, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.