ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
юни 2, 2021 513 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

44,5 на 100 хил. души население е заболеваемостта от COVID-19 в Сливенска област при средни стойности за страната от 60,1 души, съобщиха от областната администрация.  На картата за заболеваемостта областта премина от рисковата червена в благоприятната жълта зона заради значителния спад в броя на болните.

През последната седмица са новодиагностицирани 31 души. Над четири пъти повече или 132 болни са излекуваните. Трима пациенти изгубиха битката с коронавируса. Към момента 30 болни са хоспитализирани, 127 провеждат лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

От началото на епидемията досега с COVID-19 са диагностицирани 10 367 души. Излекувани са 9 618 души. За съжаление, починаха 592 пациенти с коронавирусни инфекции, повечето от тях – и с придружаващи заболявания.

Продължава ваксинирането в разкритите центрове, в зелените коридори и в кабинетите на общопрактикуващите лекари. Записването за ваксиниране може да се извърши и чрез електронната платформа на здравното министерство. РЗИ разполага с всички видове иРНК и векторни ваксини, разрешени за използване в страната.

Изготвен е график за работното време на зелените коридори до 13 юни включително, които са отворени в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Графикът е публикуван в сайта на РЗИ.

От началото на епидемията до 1 юни са поставени 25 656 дози на ваксините, като 10  676 от тях са втори игли. Имунизацията е единственият начин  COVID-19 да бъде поставен под контрол и да бъде сложен край на тежката епидемия. „За да сме защитени, трябва над 70 процента от населението да е имунизирано. В този момент ваксинирането е израз на отговорно гражданско поведение и грижа за най-близките ни хора“, каза областният управител Минчо Афузов.

 

Предишна КМЕТЪТ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АСТРОКЛУБ „ПРОКСИМА“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ОФИЦИАЛНИ ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ПЕЧ И ГЕРА

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на побратимените на Сливен градове Печ и Гера. Делегациите са на посещение по повод празника на града Димитровден. Кметът приветства гостите и изрази

Новини Сливен

СИЛНИЯТ ВЯТЪР ПРЕКЪСНА ТОКА ВЪВ ВИЛНИ ЗОНИ ОКОЛО СЛИВЕН

Няма постъпили сигнали за критични ситуации на територията на община Сливен във връзка с влошаването на времето и усилването на вятъра. Това съобщи началникът на отдел „Сигурност и управление при

Новини Сливен

ПЪТИЩАТА В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Пътищата в планинската част на Община Сливен са проходими при зимни условия. На усойни места и по завоите има заледявания, които се опесъчават. Общината предупреждава водачите на моторни превозни средства