ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
юни 2, 2021 440 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

44,5 на 100 хил. души население е заболеваемостта от COVID-19 в Сливенска област при средни стойности за страната от 60,1 души, съобщиха от областната администрация.  На картата за заболеваемостта областта премина от рисковата червена в благоприятната жълта зона заради значителния спад в броя на болните.

През последната седмица са новодиагностицирани 31 души. Над четири пъти повече или 132 болни са излекуваните. Трима пациенти изгубиха битката с коронавируса. Към момента 30 болни са хоспитализирани, 127 провеждат лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

От началото на епидемията досега с COVID-19 са диагностицирани 10 367 души. Излекувани са 9 618 души. За съжаление, починаха 592 пациенти с коронавирусни инфекции, повечето от тях – и с придружаващи заболявания.

Продължава ваксинирането в разкритите центрове, в зелените коридори и в кабинетите на общопрактикуващите лекари. Записването за ваксиниране може да се извърши и чрез електронната платформа на здравното министерство. РЗИ разполага с всички видове иРНК и векторни ваксини, разрешени за използване в страната.

Изготвен е график за работното време на зелените коридори до 13 юни включително, които са отворени в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Графикът е публикуван в сайта на РЗИ.

От началото на епидемията до 1 юни са поставени 25 656 дози на ваксините, като 10  676 от тях са втори игли. Имунизацията е единственият начин  COVID-19 да бъде поставен под контрол и да бъде сложен край на тежката епидемия. „За да сме защитени, трябва над 70 процента от населението да е имунизирано. В този момент ваксинирането е израз на отговорно гражданско поведение и грижа за най-близките ни хора“, каза областният управител Минчо Афузов.

 

Предишна КМЕТЪТ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АСТРОКЛУБ „ПРОКСИМА“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ВЛАДИМИР РУСЕВ ДАРИ ВАУЧЕРИ ЗА ДРЕХИ НА СЛИВЕНСКИ СИРАЦИ

Бизнесменът Владимир Русев, който е от Сливен, но живее в столицата, днес направи поредното си дарение за своя роден град. Този път Русев, който е председател на полско – българска

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Седем положителни за COVID-19 лица са диагностицирани на 27 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. Четирима от заболелите са в община Нова Загора, като двама от тях са от града; трима

Новини Сливен

ДОСТАВЧИК НА ХЛЯБ ОТИВА НА СЪД ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар Г (на 22 г.). Той е подсъдим за това, че 13.10.2016г. в гр. Шивачево, обл. Сливен, при управление на моторно превозно средство