ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

Заболеваемостта в област Сливен спадна през изминалата седмица с 35,7 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новодиагностицираните болни са 366 души. Средната им възраст е 52,4 години. Сред заболелите са служител от медицински персонал, шестима учители и десет ученици.  Най-много от новите болни – 262 души, са от община Сливен. Заболеваемостта, изчислена на двуседмична база, е 512,2 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 768,5 души.

604 души са излекувани.

За съжаление, починаха 43 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 95 на сто от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

В периода от 8 до 14 ноември са поставени 2 564 дози ваксини, с което общият им брой достигна 62 834. Със завършен имунизационен статус са 33 790 жители на областта.

Към момента под домашна карантина са 1 356 жители на областта, като близо 63 на сто от тях са болни, провеждащи лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личния лекар. Останалите карантинирани са били контактни на заразени или са пристигнали от рискова зона.

Активните случаи на заболяването възлизат на 1 196. В град Сливен са 629, в град Нова Загора – 144, в град Твърдица – 50, в град Котел – 28. По десет и повече болни има в селата Кортен, Жельо войвода, Злати войвода, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане и в град Шивачево.

Областният щаб напомня, че желаещите да се предпазят от заболяването могат да се ваксинират в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Спазването на противоепидемичните мерки ограничава риска от инфектиране.

 

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ОТНОВО Е № 1 ПО ПРЕФЕРЕНЦИИ В ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА
Следваща РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – СЛИВЕН ПЪРВА ПРЕДАДЕ ИЗБОРНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ЦИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОСТРЕЛЯНАТА ЖЕНА Е БИЛА ПОДЛОЖЕНА НА СИСТЕМЕН ТОРМОЗ ОТ САМОУБИЛИЯ СЕ ПЕТЪР МАРИНОВ

Простреляните мъж и жена от сливенското село Трапоклово остават с опасност за живота, предаде bTV. Втори ден лекарите се борят за живота им, след като в неделя съпругът на жената простреля нея

Новини Сливен

ПЛЕНЕР ЗА РИСУНКА И ПРАЗНИЧНО ШОУ НА 1 ЮНИ В ТВЪРДИЦА

Община Твърдица и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1914” канят на празник по повод 1 юни – Международен ден на детето. От 10 ч. на 1 юни започва пленер в

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Уведомяваме нашите клиенти от ж.к.“Даме Груев“ блокове 39, 40 и 49, че от 11:00ч. до 18:00ч. на 31.01.2020г. ще бъде спряно топлоподаването към посочените адреси, поради отстраняване на авария по