ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

Заболеваемостта в област Сливен спадна през изминалата седмица с 35,7 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новодиагностицираните болни са 366 души. Средната им възраст е 52,4 години. Сред заболелите са служител от медицински персонал, шестима учители и десет ученици.  Най-много от новите болни – 262 души, са от община Сливен. Заболеваемостта, изчислена на двуседмична база, е 512,2 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 768,5 души.

604 души са излекувани.

За съжаление, починаха 43 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 95 на сто от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

В периода от 8 до 14 ноември са поставени 2 564 дози ваксини, с което общият им брой достигна 62 834. Със завършен имунизационен статус са 33 790 жители на областта.

Към момента под домашна карантина са 1 356 жители на областта, като близо 63 на сто от тях са болни, провеждащи лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личния лекар. Останалите карантинирани са били контактни на заразени или са пристигнали от рискова зона.

Активните случаи на заболяването възлизат на 1 196. В град Сливен са 629, в град Нова Загора – 144, в град Твърдица – 50, в град Котел – 28. По десет и повече болни има в селата Кортен, Жельо войвода, Злати войвода, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане и в град Шивачево.

Областният щаб напомня, че желаещите да се предпазят от заболяването могат да се ваксинират в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Спазването на противоепидемичните мерки ограничава риска от инфектиране.

 

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ОТНОВО Е № 1 ПО ПРЕФЕРЕНЦИИ В ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА
Следваща РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – СЛИВЕН ПЪРВА ПРЕДАДЕ ИЗБОРНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ЦИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 26 НОЕМВРИ

1 049 души са активно болните с COVID-19 към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са жители на 80 населени места. В община Сливен с коронавирусни инфекции са 763-ма

Новини Сливен

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ ОТ СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

С празничен концерт днес пенсионерски клубове от Сливен честваха Деня на възрастните хора, който се отбелязва по традиция на 1 октомври. Сред официалните гости на събитието, което се състоя на

Новини Сливен

ПРОМЯНА – ЗАБРАНАТА ЗА СВАТБИ, КРЪЩЕНЕТА И МАСОВИ СЪБИРАНИЯ НА ОТКРИТО ВАЖИ ОТ ВТОРНИК

Със своя заповед областният управител Чавдар Божурски измени частично заповед №РД-11-01-043 от 23 октомври 2020 г. Промяната се отнася до ограниченията в т. I-2. Те влизат в сила, считано от