ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА
15.11.2021 605 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

Заболеваемостта в област Сливен спадна през изминалата седмица с 35,7 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новодиагностицираните болни са 366 души. Средната им възраст е 52,4 години. Сред заболелите са служител от медицински персонал, шестима учители и десет ученици.  Най-много от новите болни – 262 души, са от община Сливен. Заболеваемостта, изчислена на двуседмична база, е 512,2 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 768,5 души.

604 души са излекувани.

За съжаление, починаха 43 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 95 на сто от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

В периода от 8 до 14 ноември са поставени 2 564 дози ваксини, с което общият им брой достигна 62 834. Със завършен имунизационен статус са 33 790 жители на областта.

Към момента под домашна карантина са 1 356 жители на областта, като близо 63 на сто от тях са болни, провеждащи лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личния лекар. Останалите карантинирани са били контактни на заразени или са пристигнали от рискова зона.

Активните случаи на заболяването възлизат на 1 196. В град Сливен са 629, в град Нова Загора – 144, в град Твърдица – 50, в град Котел – 28. По десет и повече болни има в селата Кортен, Жельо войвода, Злати войвода, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане и в град Шивачево.

Областният щаб напомня, че желаещите да се предпазят от заболяването могат да се ваксинират в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Спазването на противоепидемичните мерки ограничава риска от инфектиране.

 

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ОТНОВО Е № 1 ПО ПРЕФЕРЕНЦИИ В ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА
Следваща РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – СЛИВЕН ПЪРВА ПРЕДАДЕ ИЗБОРНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ЦИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ХАЙДЕ ДА УБИЕМ МАТИЛДА“ – АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ В ЗАЛА „СЛИВЕН“ НА 17 МАРТ

Авторски спектакъл на Орлин Дяков, носещо заглавието „Хайде да убием Матилда“, ще бъде представен в зала „Сливен“ на 17 март. Началото е 19 часа. Асен Блатечки, Николай Урумов и… един

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР БЕ ЗАДЪРЖАН ЗА 24 ЧАСА

Водач с алкохол 2,30 промила е установен от полицейски служители в сливенското село Гавраилово. На 31 март, около 23,30 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от

Новини Сливен

ДОВЕЧЕРА ВРЪЧВАТ НАГРАДИТЕ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Тази вечер във фоайето на зала „Сливен“ от 18 часа ще бъдат връчени наградите на лауреатите на Седмия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. Жури с председател Надежда Захариева и