ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИ НА 259 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
януари 5, 2022 264 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИ НА 259 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

259, 11 души на 100 000 лица от населението е заболеваемостта в област Сливен. За сравнение, към 3 януари стойността по този показател бе 218,57 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие са диагностицирани 101 новозаболели с COVID-19. Сред тях са четирима учители и седем ученици от различни училища в областта.

За съжаление, починаха трима пациенти на 58, 69 и 83 години, с COVID-19 и придружаващи сърдечни заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

За едно денонощие активните случаи на коронавирусни инфекции нарастнаха от 471 на 536. Повечето болни – 430 души, са от община Сливен, като 365 от тях са жители на областния град. В община Нова Загора болните са 64 души, от тях 41 са жители на града. В общините Котел и Твърдица активните случаи на заболяването са съответно 25 и 17.

На 4 януари са поставени 404 дози ваксини. Общият брой на приложените ваксини достигна 77 2821 като 41 192 души са със завършен имунизационен статус.

Във връзка с нарасналия интерес към имунизацията срещу COVID-19 от РЗИ информираха, че всички ваксинационни пунктове и мобилни кабинети в областта работят при нормален график. Има достатъчни количества от различни видове ваксини.

Щабът напомня, че по препоръка на Националния експертен съвет по надзор на имунопрофилактиката желаещите да се предпазят от заразяване могат да поставят бустерни дози, ако са минали 3 месеца от завършването на имунизационния курс. Препоръките бяха приети на 31 декември. На същата дата РЗИ изпрати писмо до общопрактикуващите лекари, в което официално ги уведомява за тях, и няма пречка лицата, които отговарят на условията, да получат третата си доза.

Предишна 24-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА СИНТЕТИЧНА ДРОГА
Следваща ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЩЕ БЪДАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 7 ЮЛИ

Седем са новите случаи на COVID-19, регистрирани през последното денонощие в Сливенска област. Четирима от заболелите са жители на Сливен. Двама от тях са се инфектирали в семейно огнище, заразяването им е

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ИНСПЕКТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА КРЪСТОВИЩЕТО „РОЗОВА ГРАДИНА“

Кметът на Община Сливен Стефан Радев направи инспекция на изпълнението на кръстовището „Розова градина“. На самия обект се проведе и работна среща, на която бяха обсъдени възникнали въпроси от техническо

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ПРЕМИЕРАТА НА НОВАТА КНИГА „ПОВРАТИ“ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ

Новата книга „Поврати“ на Георги Йорданов бе представена снощи в София, в присъствието на десетки деятели на науката и културата, творци и публицисти, общественици. Гост на премиерата в големия салон