ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
януари 28, 2022 514 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен към момента е 1 635,71 души при средна за страната от 1 684,71 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите, диагностицирани през последното денонощие, са 15 учители и 28 деца и ученици от детски заведения и училища в областта, двама лекари, 5 медицински сестри и санитар от доболничната и болничната помощ.

Почина неимунизиран пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 години. Щабът изказва съболезнования на семейството и близките.

229 са поставените дози ваксини. Общият брой на приложените дози от началото на кампанията е 86 520, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 385.

Щабът отново напомня, че вирусът е силно заразен и се разпространява на територията на цялата област. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личните си лекари. За ограничаване на разпространението е необходимо стриктно да се спазват разпоредените мерки за правилно носене на предпазни маски, физическа дистанция, редовна дезинфекция, избягване на струпвания от хора.

 

Предишна ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ САМО ПО ЗАЯВКА И ОПРЕДЕЛЕНИ КРИТЕРИИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА РАО „ТРАКИЯ“ В ПЕРУЩИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОСИГУРЕНА Е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОБНО ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ

Машини за пробно гласуване ще бъдат поставени във фоайето на областната администрация и в Центъра за информационно обслужване в сградата на общината в Сливен. „Съвместната ни инициатива с РИК има за

Новини Сливен

ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА, ПОСВЕТЕН НА ЙОРДАН ЙОВКОВ

Петчленно жури определи носителите на награди от конкурса за есе „Старопланински легенди“ – между историческата реалност и художествения мит“, посветен на 140-годишнината от рождението на Йордан Йовков. Той бе организиран

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ЧАВДАР БОЖУРСКИ Е НОМИНИРАН ЗА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски е номиниран за депутат от ГЕРБ, научи Sliveninfo. Новината потвърдиха два независими източника от централата на партията в Сливен. Окончателното определяне на листата на