ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
28.01.2022 710 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен към момента е 1 635,71 души при средна за страната от 1 684,71 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите, диагностицирани през последното денонощие, са 15 учители и 28 деца и ученици от детски заведения и училища в областта, двама лекари, 5 медицински сестри и санитар от доболничната и болничната помощ.

Почина неимунизиран пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 години. Щабът изказва съболезнования на семейството и близките.

229 са поставените дози ваксини. Общият брой на приложените дози от началото на кампанията е 86 520, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 385.

Щабът отново напомня, че вирусът е силно заразен и се разпространява на територията на цялата област. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личните си лекари. За ограничаване на разпространението е необходимо стриктно да се спазват разпоредените мерки за правилно носене на предпазни маски, физическа дистанция, редовна дезинфекция, избягване на струпвания от хора.

 

Предишна ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ САМО ПО ЗАЯВКА И ОПРЕДЕЛЕНИ КРИТЕРИИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА РАО „ТРАКИЯ“ В ПЕРУЩИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОРКА ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ В СЛИВЕН

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Маргарита Д. Тя е подсъдима за това, че на 28.11.2017г. в гр. Сливен, при управление товарен автомобил „Рено“, нарушила правилата за движение по

Новини Сливен

„ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ В ПЕРИОДА ОТ 18.05.2021г. ДО 31.05.2021г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,

Новини Сливен

ЖЕНА ПОЧИНА В ТАКСИ В СЛИВЕН, ОТКАЗАЛИ ДА Й ПРАТЯТ ЛИНЕЙКА

Жена от Сливен почина в такси, след като линейка отказа да я вземе от дома ѝ. Близките ѝ били принудени да търсят транспорт, за да я закарат до болницата, където