ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
януари 28, 2022 375 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ДОБЛИЖИ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен към момента е 1 635,71 души при средна за страната от 1 684,71 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите, диагностицирани през последното денонощие, са 15 учители и 28 деца и ученици от детски заведения и училища в областта, двама лекари, 5 медицински сестри и санитар от доболничната и болничната помощ.

Почина неимунизиран пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 години. Щабът изказва съболезнования на семейството и близките.

229 са поставените дози ваксини. Общият брой на приложените дози от началото на кампанията е 86 520, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 385.

Щабът отново напомня, че вирусът е силно заразен и се разпространява на територията на цялата област. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личните си лекари. За ограничаване на разпространението е необходимо стриктно да се спазват разпоредените мерки за правилно носене на предпазни маски, физическа дистанция, редовна дезинфекция, избягване на струпвания от хора.

 

Предишна ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ САМО ПО ЗАЯВКА И ОПРЕДЕЛЕНИ КРИТЕРИИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА РАО „ТРАКИЯ“ В ПЕРУЩИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОСИГУРЕНИ СА ДЕЗИНФЕКТАНТИ, ПРЕДПАЗНО ОБЛЕКЛО И МАСКИ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Намаляват сигналите от граждани за нарушаване на мерките във връзка с неразпространението на коронавирус в община Сливен, стана ясно от редовното заседание на Общинския кризисен щаб. В понеделник и вторник

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ФИНАЛИЗИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегрирания градски транспорт, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Той е част от Инвестиционната програма на Общината. Безвъзмездната финансова помощ

Новини Сливен

ЕЛЕНА ПОПОВА: СМЕЛИТЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРОМЯНА

Всеки трябва да прояви своята смелост и гражданска доблест. Това е нашият български, сливенски ден за смелост. Нека не го пропускаме. Гласувайте!