ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
март 15, 2021 428 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

480 са заболелите жители на област Сливен в периода от 8 до 14 март, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарастването в сравнение с предходния период се дължи на установеното огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен. Епидемичният взрив в социалното заведение обхвана 55 души, от които 8 служители и 47 потребители. Въпреки завишения брой на болните, област Сливен продължава да стои близо по показател „заболеваемост“ до средното ниво за страната – 451,3 души на 100 хил. души население в областта при 448,4 души на 100 хил.души население за страната. Сред новодиагностицираните със заболяването през седмицата са двама лекари, фелдшер, лекар по дентална медицина, три медицински сестри. В сферата на образованието заболяха 9 учители и 6 ученици от различни училища и 4 служители от персонала в различни детски заведения.

Значително е увеличен броят на излекуваните – 232-ма души през изминалата при 128 за предходната седмица.

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха близо два пъти повече пациенти в сравнение с предходната седмица. Починаха 24 жители на областта, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 977. Под карантина са 1 408 лица, като близо половината от тях са болни и провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

От началото на епидемията досега 23 558 души са отпаднали от карантина. 7 432-ма души са дали положителен резултат при направените тестове за COVID-19. Починалите жители на областта са 381.

От 12 март в област Сливен са в сила допълнителни противоепидемични мерки, приети с решение на Областния кризисен щаб и влезли в сила със заповед на директора на РЗИ. Списъкът с въведените мерки е публикуван в сайта на областната администрация.

 

Предишна ВЛАДИМИР РУСЕВ ОТ ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" - СЛИВЕН: ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО Е ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ
Следваща СЪВМЕСТНИ ЕКИПИ ПРОВЕРИХА ПАЗАРИ, ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ЩЕ СЕ ПОЯВИ ДО ЛИДЛ В СЛИВЕН

Нов търговски център ще се строи в Сливен, научи Sliveninfo. Сградата ще бъде разположена на метри от магазин ЛИДЛ, до кръговото. Парцелът, върху който ще се строи е частен. Собственост

Новини Сливен

ВОДАЧ НА „ФОРД ФОКУС“ НЕ Е СПРЯЛ НА СТОП ПАЛКА И Е НАПРАВИЛ ОПИТ ДА ИЗБЯГА

„ДАИ тринога, палка на КАТ, палка на S-ките”, „ Прибирайте ….и с рейса…настръхнали са” са част от постовете в една от социалните Интернет групи, която „следи” работата на Пътна полиция.

Новини Сливен

42-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ИНДОНЕЗИЯ ЗАГИНА НА МАГИСТРАЛАТА КРАЙ КЕРМЕН

42-годишна жена от Индонезия загина на магистралата близост до град Кермен, научи Sliveninfo. Индонезийката е карала автомобил китайско производство посока София – Бургас. Според очевидци колата рязко завила надясно и