ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
март 15, 2021 295 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

480 са заболелите жители на област Сливен в периода от 8 до 14 март, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарастването в сравнение с предходния период се дължи на установеното огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен. Епидемичният взрив в социалното заведение обхвана 55 души, от които 8 служители и 47 потребители. Въпреки завишения брой на болните, област Сливен продължава да стои близо по показател „заболеваемост“ до средното ниво за страната – 451,3 души на 100 хил. души население в областта при 448,4 души на 100 хил.души население за страната. Сред новодиагностицираните със заболяването през седмицата са двама лекари, фелдшер, лекар по дентална медицина, три медицински сестри. В сферата на образованието заболяха 9 учители и 6 ученици от различни училища и 4 служители от персонала в различни детски заведения.

Значително е увеличен броят на излекуваните – 232-ма души през изминалата при 128 за предходната седмица.

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха близо два пъти повече пациенти в сравнение с предходната седмица. Починаха 24 жители на областта, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 977. Под карантина са 1 408 лица, като близо половината от тях са болни и провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

От началото на епидемията досега 23 558 души са отпаднали от карантина. 7 432-ма души са дали положителен резултат при направените тестове за COVID-19. Починалите жители на областта са 381.

От 12 март в област Сливен са в сила допълнителни противоепидемични мерки, приети с решение на Областния кризисен щаб и влезли в сила със заповед на директора на РЗИ. Списъкът с въведените мерки е публикуван в сайта на областната администрация.

 

Предишна ВЛАДИМИР РУСЕВ ОТ ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" - СЛИВЕН: ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО Е ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ
Следваща СЪВМЕСТНИ ЕКИПИ ПРОВЕРИХА ПАЗАРИ, ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

40-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при проверка на лек автомобил. В 22,45 часа на 25 март в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Мерцедес“.

Новини Сливен

СЛУЧАЙНО МИНАВАЩ ПОЛИЦАЙ ЕДИНСТВЕН ПОМОГНАЛ ПРИ ТРАГЕДИЯТА КРАЙ ЛЕСОВО

Пoчти ceдмицa cлeд тeжкaтa кaтacтрoфa при Лecoвo, вce oщe нe ca яcни причинитe зa трaгeдиятa. Във фaтaлнaтa cутрин нa 9 oктoмври тримa зaгубихa живoтa cи, a 16 бяхa рaнeни. Буc

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА КЛАНИЦА НА НИКОЛАЙ АТАНАСОВ

Кметът на Сливен Стефан Радев и бизнесменът Николай Атанасов едновременно прерязаха лентата при откриването на новата кланица на фирма „Арланда“. „Пожелавам много успехи за доброто на вашия бизнес и на