ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен е 384 души на 100 хил.души население  и  остава над средната за страната от 311 души, въпреки лекия спад на новодиагностицираните болни през последната седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В периода от 20 до 26 септември са регистрирани 330 нови болни при 378 за предходния период. Сред новите пациенти са двама лекари от болничната и доболничната помощ и санитар. Положителен резултат е отчетен при изследванията на петима учители от Сливен и шофьор на училищен автобус.  Заболели са 19 лица под 18-годишна възраст, като 7 от тях са учащи. Карантинирани са класове и контактни на болните. Епидемиологичните проучвания продължават.

Регистрирано е огнище на работното място в производствена фирма в Котел. Заболели са четирима души от персонала. Дадени са предписания, информираха от РЗИ.

За съжаление, през изминалата седмица починаха 23-ма пациенти на възраст от 33 до 88 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През периода са приложени 1 062 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози от началото на имунизационната кампания достигна 49 721.  Сливенска област разполага с всички, разрешени в страната, ваксини срещу COVID-19.  Всеки желаещ може да се имунизира с ваксина по избор при общопрактикуващи лекари или в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Част от пунктовете, по график, са отворени след края на работния ден или през почивните дни за удобство на гражданите.

Носенето на предпазни маски в закрити площи,  спазването на физическа дистанция, избягването на струпване от хора и редовната дезинфекция ограничават разпространението на коронавируса.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗДАДЕ ПЪРВИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ С ОБЩИНСКО ЗНАЧЕНИЕ КЛАС „В“ НА СЛИВЕНСКА ФИРМА
Следваща ПРОЩАЛНО ЗА ТЕАТРАЛНИЯ КРИТИК НИКОЛАЙ НЕДЯЛКОВ, БИВШ ДИРЕКТОР НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СРОКЪТ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ Е УДЪЛЖЕН ДО 12 АПРИЛ

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена на 26 март, се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително. Допуска се в големите търговски центрове от

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ ОРГАНИЗИРА СРЕЩАТА НА МАЯ МАНОЛОВА В СЛИВЕН

Аз съм човекът, който организира срещата на Мая Манолова в Сливен тази сряда. Тя ще бъде от 14 часа в лятната градина на ресторант „Дева” в кв. „Клуцохор”. Това обяви

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 13. 07. 2018 г. /петък/ до 12.00ч. е прекъснато водоподаването в кв.“Ново село“,, кв.