ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен е 384 души на 100 хил.души население  и  остава над средната за страната от 311 души, въпреки лекия спад на новодиагностицираните болни през последната седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В периода от 20 до 26 септември са регистрирани 330 нови болни при 378 за предходния период. Сред новите пациенти са двама лекари от болничната и доболничната помощ и санитар. Положителен резултат е отчетен при изследванията на петима учители от Сливен и шофьор на училищен автобус.  Заболели са 19 лица под 18-годишна възраст, като 7 от тях са учащи. Карантинирани са класове и контактни на болните. Епидемиологичните проучвания продължават.

Регистрирано е огнище на работното място в производствена фирма в Котел. Заболели са четирима души от персонала. Дадени са предписания, информираха от РЗИ.

За съжаление, през изминалата седмица починаха 23-ма пациенти на възраст от 33 до 88 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През периода са приложени 1 062 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози от началото на имунизационната кампания достигна 49 721.  Сливенска област разполага с всички, разрешени в страната, ваксини срещу COVID-19.  Всеки желаещ може да се имунизира с ваксина по избор при общопрактикуващи лекари или в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Част от пунктовете, по график, са отворени след края на работния ден или през почивните дни за удобство на гражданите.

Носенето на предпазни маски в закрити площи,  спазването на физическа дистанция, избягването на струпване от хора и редовната дезинфекция ограничават разпространението на коронавируса.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗДАДЕ ПЪРВИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ С ОБЩИНСКО ЗНАЧЕНИЕ КЛАС „В“ НА СЛИВЕНСКА ФИРМА
Следваща ПРОЩАЛНО ЗА ТЕАТРАЛНИЯ КРИТИК НИКОЛАЙ НЕДЯЛКОВ, БИВШ ДИРЕКТОР НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ 42-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – НОВА ЗАГОРА

На 28 септември  се проведе 42-то си заседание Общински съвет – Нова Загора. В предварително обявения ред бяха включени 6 точки. Допълнително бяха внесени още 5 точки. В хода на

Новини Сливен

БСП – СЛИВЕН Е НА ДЕВЕТО МЯСТО В СТРАНАТА

БСП – Сливен е на девето място по резултат между 28-те области в България. Това показват резултатите от изминалите избори. Сливен е една от осемте областите, където социалистите са втори.

Новини Сливен

ЛЕКАРКА ОТ СЛИВЕН СТАНА ТРЕТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „МИСИС БАБА 2018“

В година, изпълнена с кръгли годишнини, много празници и напрегнати делници, д-р Мариана Марчева получи ново признание – стана автор на книга за деца и се подготви да се окичи