ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН НАРАСНА НА 555 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН НАРАСНА НА 555 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

Заболеваемостта в област Сливен се увеличи на 555,5 души при средна за страната от 431,3 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сливенска област е седма по ръст на този показател след Габрово, Видин, Перник /те са със заболеваемост над 700 души на 100 000 лица от населението/, Монтана, Кюстендил, София-град.

През последното денонощие са регистрирани 109 нови болни. Сред тях са трима лекари, трима учители и петима ученици от различни лечебни и учебни заведения, съобщиха от РЗИ. Няма огнища на работното място.  Повечето новодиагностицирани са се заразили в семейни огнища. Сред тях отново има „скрити“ болни, за които установени по-рано положителни за COVID-19 лица от семейството не са съобщили като за контактни лица.

През последното денонощие починаха осем неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 62 до 86 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

Приложени са 132 нови дози ваксини. Общият брой на приложените дози от началото на ваксинацията е 51 846.

В момента болните с COVID-19 жители на областта са 1 215.  Най-много от тях са от най-голямата община, Сливенската – 885 души, като 706 са жители на града. Останалите са от 35 населени места. Най-много болни има  в Тополчане – 31 души,  Жельо войвода – 20, Самуилово – 11.

В община Нова Загора болните са 207, като 114 са жители на Нова Загора. В община Котел са 60, като най-много положителни за заболяването лица има в с. Ябланово – 14 души. В община Твърдица боледуват 63 души, 35 от тях живеят в общинския център.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на вируса. Щабът благодари на гражданите, които отговорно изпълняват задълженията си в името на здравето и живота.

Предишна ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ: НЯМА ДА ПРОМЕНИМ ПОВЕДЕНИЕТО СИ, ЗА ДА СТАНЕМ РАЗЛИЧНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ „3.1-ТОПЪЛ ОБЯД В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПОКРИВА НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО КРУШАРЕ

„Всички наши усилия са насочени към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение С възстановяването на покрива на здравната служба в с. Крушаре вече може да се работи във вътрешните

Новини Сливен

РАЗБИХА АВТОМАТ ЗА МОНЕТИ В НОВА ЗАГОРА

На 21 март, около 04,15 часа, е получен сигнал за взломен автомат на автомивка в град Нова Загора. За времето от 04,00 до 05,00 часа неизвестен извършител е взломил метално

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ТРОТИЛОВИТЕ ПРЕСОВКИ

Четирима души са в ареста за намерени тротилови пресовки, за които Sliveninfo съобщи по-рано днес. Ето какво казаха от полицията по случая: Криминалисти на РУ-Сливен иззеха незаконни боеприпаси от жилище