ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА ОСТАВА ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
март 31, 2021 1014 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА ОСТАВА ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

116 жители на област Сливен са диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие. Сред тях са лекар и медицинска сестра. Установени са 6 семейни огнища, съобщиха от Областния кризисен щаб.

255 души от болните в момента са хоспитализирани, 1094 са под карантина и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари. Заболелите са жители на 81 населени места в областта. Под карантина са още 693 лица като контактни на заразени или като пристигнали от рискови зони.

На 30 март  са  излекувани 83-ма души. За съжаление, битката с коронавируса изгубиха четирима пациенти с придружаващи заболявания на възраст 47, 66, 71 и 83 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През последните три седмици област Сливен не е изключение от общата тенденция за увеличаване на заболелите, но все още е под средното ниво за страната, сочи анализът на здравните власти.

Към 14 март заболеваемостта в областта е 451 души  на 100 хил. души население при 448 на 100 хил. души за страната.  Седмица по-късно заболеваемостта за областта е 553 души при средна за страната от 613 на 100 хил. души население, като Сливенска област е 13-та в списъка на областите по ръст на болните. Към 28 март заболеваемостта в областта е 578 души при 717 на 100 хил.души население. В четири области  е  регистриран по-сериозен ръст, заболелите в тях са повече от тези в област Сливен и те заемат предни позиции в списъка, а област Сливен става на 18 място в страната по този показател.

Правилното носене на предпазните маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение и заразяване с коронавируса. Областният щаб благодари на гражданите за отговорното поведение  при спазването на противоепидемичните мерки.

 

Предишна ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В СЛИВЕН: ЛИПСАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ КАМПАНИЯ
Следваща КОРНЕЛИЯ НИНОВА С ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕО-ПОСЛАНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН: НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“ ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ КАМПАНИЯ

ИБГНИ предлага План с 31 антикризисни мерки в помощ на домакинствата и бизнеса „Някой трябва да казва „не“ на мръсните сделки и този някой сме ние. Някой трябва да спира

Новини Сливен

ОПЕРАТА“АИДА“ ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА ТАЗИ ВЕЧЕР НА КРЕПОСТ „ТУИДА“ В СЛИВЕН

На сцената на крепостта „Туида“ в Сливен тази вечер ще бъде поставена операта „Аида“. Спектакълът ще започне в 21 часа. Организатори са Община Сливен и Старозагорската опера. От там съобщават, в отговор на запитвания от зрители, че

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА СРЕДАТА ОКОЛО СКЕЙТ ПАРКА В СЛИВЕН

Предстои облагородяване на средата в района на скейт парка в Сливен до общинския пазар. Инициативата е част от превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните