ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА ОСТАВА ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
март 31, 2021 594 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА ОСТАВА ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

116 жители на област Сливен са диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие. Сред тях са лекар и медицинска сестра. Установени са 6 семейни огнища, съобщиха от Областния кризисен щаб.

255 души от болните в момента са хоспитализирани, 1094 са под карантина и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари. Заболелите са жители на 81 населени места в областта. Под карантина са още 693 лица като контактни на заразени или като пристигнали от рискови зони.

На 30 март  са  излекувани 83-ма души. За съжаление, битката с коронавируса изгубиха четирима пациенти с придружаващи заболявания на възраст 47, 66, 71 и 83 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През последните три седмици област Сливен не е изключение от общата тенденция за увеличаване на заболелите, но все още е под средното ниво за страната, сочи анализът на здравните власти.

Към 14 март заболеваемостта в областта е 451 души  на 100 хил. души население при 448 на 100 хил. души за страната.  Седмица по-късно заболеваемостта за областта е 553 души при средна за страната от 613 на 100 хил. души население, като Сливенска област е 13-та в списъка на областите по ръст на болните. Към 28 март заболеваемостта в областта е 578 души при 717 на 100 хил.души население. В четири области  е  регистриран по-сериозен ръст, заболелите в тях са повече от тези в област Сливен и те заемат предни позиции в списъка, а област Сливен става на 18 място в страната по този показател.

Правилното носене на предпазните маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение и заразяване с коронавируса. Областният щаб благодари на гражданите за отговорното поведение  при спазването на противоепидемичните мерки.

 

Предишна ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В СЛИВЕН: ЛИПСАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ КАМПАНИЯ
Следваща КОРНЕЛИЯ НИНОВА С ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕО-ПОСЛАНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН: НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БАЩА И СИН СА В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ СЛЕД КАТАСТРОФА

70-годишен мъж и неговият син на 48 години, са пострадали тежко при пътен инцидент вчера в ямболски  регион и са транспортирани до Сливен. Мъжете са  руски граждани. Те са настанени

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ВЛАДИМИР РУСЕВ ПРЕДСТАВИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В РИМ ИДЕЯТА НА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА МЕЖДУ СЛИВЕН И ЯМБОЛ

На 15.10.2019 г., в посолството на Република България в Рим се проведе среща между Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара и Н. Пр. Тодор Стоянов – Извънреден и

Новини Сливен

ВЕЧЕ Е ЯСЕН ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2019 г. се присъжда на управителя на „Еко Фарм 2005“ ЕООД Стоян Стоянов. На свое заседание Обществената комисия за избор на носител на