ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е 354 ПРИ 485 НА 100 000 ДУШИ В СТРАНАТА
април 19, 2021 423 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е 354 ПРИ 485 НА 100 000 ДУШИ В СТРАНАТА

Заболеваемостта за поредна седмица остава значително по-ниска от средната за страната. До 18 април статистиката отчита 354 души на 100 хил.души население в областта при средна стойност за страната от 485, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От 12 до 18 април в областта има ръст на излекуваните – 483 души при 455 за предходния период.

Новозаболелите през миналата седмица са по-малко – 269 души при 383 в предходната седмица.  Намалението е с близо 30 процента. Средната възраст на диагностицираните е 56,1 години. Сред тях са лекар от болничната помощ и петима ученици. Огнището на COVID-19 в женския затвор обхвана 4-ма служители и 13 лишени от свобода. Състоянието им е добро, не се налага хоспитализиране.

За съжаление, през изминалата седмица починаха 23 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките. В предходния период битката с коронавируса изгубиха 34 болни.

Към момента активните случаи на заболяването в областта са 952.  Под карантина са 1 176 лица, като 58,2 процента от тях са болни, които провеждат лечението си в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. Като контактни са карантинирани едва 13 на сто от общия брой на лицата в изолация. Останалите са пристигнали от рискови зони.

В периода от 12 до 18 април бяха ваксинирани 704 души. С тях броят на ваксинираните от началото на кампанията досега възлиза на 11 469 души, като 2 034 от тях са получили и втора доза. През тази седмица общопрактикуващите лекари ще получат информационна РНК-ваксина за имунизация на пациентите от техните листи. Продължава поставянето на ваксина на педагогически и медицински персонал, както и на пациенти над 65-годишна възраст от личните лекари.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПОСТАВЯНЕТО НА ПРАЗНИЧНАТА УКРАСА И АПЕЛИРА ГРАЖДАНИТЕ ДА НЕ РУШАТ ЕЛЕМЕНТИТЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЖЕНЕР – ТЕХНОЛОГ ВАНЯ ПРОДАНОВА: ОБЩЕСТВОТО НИ ИМА НУЖДА ОТ ХОРА КАТО СТЕФАН ПАСКОВ

Инж. техн. Ваня Проданова, кандидат за народен представител от листата на „Изправи се! Мутри вън!“ е добре позната на обществеността в гр. Сливен като човек с гражданска позиция, активен филантроп

Новини Сливен

БСП КАНИ ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН НА СРЕЩА С ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Каним Ви на среща разговор с народните представители от ПГ „БСП за България“ Елена Йончева, Таско Ерменков и Кольо Милев на тема: „Проблеми в развитието на община Сливен

Новини Сливен

ГЕРБ АТАКУВА ЧЕРВЕНИЯ КМЕТ НА БОЛЯРОВО ЗАРАДИ ШУРОБАДЖАНАЩИНА

Червеният кмет на град Болярово Христо Христов е поредният градоначалник, когото ГЕРБ взе на мушката си. Днес бившият депутат Антон Тодоров представи разкрития за общината в парламента. Шефът на спортното