ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

660 са диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен през изминалата седмица или с близо 4 процента повече от предходния период. Средната им възраст е 51 години, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболеваемостта е 709,94 души на 100 000 лица от населението и е под средната за страната от 894,56 души.

Сред новите болни има 27 ученици и 14 учители. Няма заболели лекари и медицински персонал. Няма регистрирани нови огнища.

Излекувани са 618 души.

За съжаление, починаха неимунизирани 34 пациенти, на възраст от 50 до 93 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

През последната седмица са поставени 3 053 дози ваксини. Общият брой на приложените дози ваксини от началото на кампанията е 57 736. Със завършен имунизационен статус са 30 774 лица.

В момента активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 1 538, като 1 099 от тях са жители на Сливен и общината, 263 – на община Нова Загора. 1 703 лица са поставени под карантина. 70 процента от тях са в изолация като болни с коронавирусна инфекция и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари.

Областният щаб призовава гражданите да спазват разпоредените противоепидемични мерки. Засега няма открито лекарство срещу COVID-19. Можем да се защитим, като се ваксинираме.

Диаграмата е на отдел „Анализи“ в ОД на МВР – Сливен.

 

 

Предишна "АЛЕЯ НА СЛИВЕНСКАТА ПОЕЗИЯ" Е ОБОСОБЕНА В ГРАДСКАТА ГРАДИНА, ПО ИНИЦИАТИВА НА ЖГЕРБ - СЛИВЕН
Следваща ДИМИТРИНКА ПЕТКОВА ПОДАРИ КНИГИ НА ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪРТВО ПИЯН ВОДАЧ Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА В 12.30 ЧАСА ПО ОБЯД

Водач с алкохол 2,71 е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 12 ноември, в 12,30 часа, на улица „П.Енев“ е извършена проверка на 42-годишния Й.В., водач на

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ ПОИСКА РЪКАТА НА ЛЮБИМАТА СИ ПО ВРЕМЕ НА ДРИФТ С БМВ

Цецо от Сливен поиска ръката на любимата си Габи, на фона на невероятен дрифт, по време на БМВ фестивала. Всичко било замислено предварително от феновете на немската марка и приятели

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ДАВА ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА БОРБА С КОМАРИТЕ

Борбата с комари е комплексна и включва използването на локални средства за отблъскване и дезинсекционни препарати  за саниране на терена и намаляване на популацията. Комарите са малки кръвосмучещи насекоми, които