ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
02.11.2021 919 Прегледи

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

660 са диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен през изминалата седмица или с близо 4 процента повече от предходния период. Средната им възраст е 51 години, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболеваемостта е 709,94 души на 100 000 лица от населението и е под средната за страната от 894,56 души.

Сред новите болни има 27 ученици и 14 учители. Няма заболели лекари и медицински персонал. Няма регистрирани нови огнища.

Излекувани са 618 души.

За съжаление, починаха неимунизирани 34 пациенти, на възраст от 50 до 93 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

През последната седмица са поставени 3 053 дози ваксини. Общият брой на приложените дози ваксини от началото на кампанията е 57 736. Със завършен имунизационен статус са 30 774 лица.

В момента активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 1 538, като 1 099 от тях са жители на Сливен и общината, 263 – на община Нова Загора. 1 703 лица са поставени под карантина. 70 процента от тях са в изолация като болни с коронавирусна инфекция и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари.

Областният щаб призовава гражданите да спазват разпоредените противоепидемични мерки. Засега няма открито лекарство срещу COVID-19. Можем да се защитим, като се ваксинираме.

Диаграмата е на отдел „Анализи“ в ОД на МВР – Сливен.

 

 

Предишна "АЛЕЯ НА СЛИВЕНСКАТА ПОЕЗИЯ" Е ОБОСОБЕНА В ГРАДСКАТА ГРАДИНА, ПО ИНИЦИАТИВА НА ЖГЕРБ - СЛИВЕН
Следваща ДИМИТРИНКА ПЕТКОВА ПОДАРИ КНИГИ НА ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 40-ГОДИШНИНА

На Деня на народните будители Средно училище „Константин Константинов“ има още един повод за празник. С концерт-спектакъл „Път през годините“ в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ училището отбеляза своята

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА УДАРИ ЛИХВАР В СЛИВЕН

Незаконна лихварска дейност е установена при специализирана операция на ОДМВР- Сливен. Акцията е осъществена на 13 октомври от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, РУ-Сливен, сектор „НТЛ” и отдел

Новини Сливен

110 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Повече излекувани и по-малко заболели от коронавирус са регистрирани през последната седмица на територията на община Сливен. Според данните от изминалата седмица – от 3 до 9 май, новозаболелите са