ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

660 са диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен през изминалата седмица или с близо 4 процента повече от предходния период. Средната им възраст е 51 години, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболеваемостта е 709,94 души на 100 000 лица от населението и е под средната за страната от 894,56 души.

Сред новите болни има 27 ученици и 14 учители. Няма заболели лекари и медицински персонал. Няма регистрирани нови огнища.

Излекувани са 618 души.

За съжаление, починаха неимунизирани 34 пациенти, на възраст от 50 до 93 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

През последната седмица са поставени 3 053 дози ваксини. Общият брой на приложените дози ваксини от началото на кампанията е 57 736. Със завършен имунизационен статус са 30 774 лица.

В момента активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 1 538, като 1 099 от тях са жители на Сливен и общината, 263 – на община Нова Загора. 1 703 лица са поставени под карантина. 70 процента от тях са в изолация като болни с коронавирусна инфекция и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари.

Областният щаб призовава гражданите да спазват разпоредените противоепидемични мерки. Засега няма открито лекарство срещу COVID-19. Можем да се защитим, като се ваксинираме.

Диаграмата е на отдел „Анализи“ в ОД на МВР – Сливен.

 

 

Предишна "АЛЕЯ НА СЛИВЕНСКАТА ПОЕЗИЯ" Е ОБОСОБЕНА В ГРАДСКАТА ГРАДИНА, ПО ИНИЦИАТИВА НА ЖГЕРБ - СЛИВЕН
Следваща ДИМИТРИНКА ПЕТКОВА ПОДАРИ КНИГИ НА ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА РАБОТНА СРЕЩА ЗА ОБХВАТА НА ДЕЦАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свика работна среща с ръководителите на държавните структури, общините и неправителствените организации във връзка с Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ИЗКУПНАТА КАМПАНИЯ НА ЧЕРЕШИ

Местата за пунктовете, където ще се изкупуват череши, трябва да бъдат определени в общините до 29 май,  гласи заповед на областния управител Чавдар Божурски за организацията и контрола при изкупуването на

Новини Сливен

МЪЛНИЯ УНИЩОЖИ 40 ДЕКАРА ПШЕНИЦА

Новозагорски огнеборци спасиха 1500 декара житни посеви. Сигналът е получен на 6 юни в 15,39 часа за запален житен блок в землището на село Загорци. На място е изпратен дежурен