ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен нарасна до 334 на 100 000 души население и вече е над средната за страната от 284 на 100 000 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новодиагностицираните лица през изминалата седмица са 313 души, съобщиха от РЗИ.  Средната им възраст е 51,9 години. Сред тях са двама лекари, двама медицински фелдшери и трима учители.  Регистрирано е огнище на COVID-19 в частно социално заведение, заболели са седем потребители и трима души от персонала. Изследвани са всички домуващи и служители, от РЗИ са дадени предписания.

191 пациенти са излекувани в периода 6 – 12 септември.

За съжаление, починаха 19 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица са приложени 1 279 дози ваксини. С тях общият брой на поставените ваксинационни дози възлиза на 47 279.

Към момента активните случаи на заболяването са 703. От тях 426 заболели са от община Сливен, 216 – от община Нова Загора. В общините Котел и Твърдица диагностицираните жители са 33 и 28. Под домашна карантина  са 993 души, като близо 48 на сто от тях са болни в домашна изолация, чието лечение се осъществява от лични лекари. Останалите карантинирани са пристигнали от рискови зони, по-малка част са карантинирани като контактни на заразено лице /виж – графиката/.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки – носенето на предпазни маски в закрити площи, физическата дистанция, редовната дезинфекция.

Имунизациите продължават. Ваксини се поставят, както от личните лекари, така и в разкритите ваксинационни пунктове, които работят и през почивните дни за удобство на желаещите.  Засега няма открито лекарство срещу COVID-19. Единственият начин да се предпазим от заболяването, да предпазим децата, родителите, близките и колегите си е ваксинирането.

 

Предишна СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ НЯМА ДА КОМЕНТИРА ОСТАВКАТА НА МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ
Следваща ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 17 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИДВАТ МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА

Месец май ще бъде наситен с много културни събития. Това обяви на брифинга на общинското ръководство Пепа Чиликова заместник – кмет „Хуманитарни дейности“. Майските празници на културата „Сливенски огньове“ ще

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СВЕТОФАР МЕЖДУ „РАЙФАЙЗЕНБАНК“ И ПАЗАРА

Община Сливен започва изграждането на светофар на бул. „Цар Симеон“ между „Райфайзенбанк“ и пазара. „Вече сключихме договор с фирмата – изпълнител, а финансирането е осигурено“, заяви пред Sliveninfo Румен Иванов,

Новини Сливен

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

На 25 декември празнуваме Рождество Христово. Това е един от най-големите църковни празници в християнския свят. Той е своеобразно продължение на Бъдни вечер. На него християните честват рождането на Исус