ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен нарасна до 334 на 100 000 души население и вече е над средната за страната от 284 на 100 000 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новодиагностицираните лица през изминалата седмица са 313 души, съобщиха от РЗИ.  Средната им възраст е 51,9 години. Сред тях са двама лекари, двама медицински фелдшери и трима учители.  Регистрирано е огнище на COVID-19 в частно социално заведение, заболели са седем потребители и трима души от персонала. Изследвани са всички домуващи и служители, от РЗИ са дадени предписания.

191 пациенти са излекувани в периода 6 – 12 септември.

За съжаление, починаха 19 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица са приложени 1 279 дози ваксини. С тях общият брой на поставените ваксинационни дози възлиза на 47 279.

Към момента активните случаи на заболяването са 703. От тях 426 заболели са от община Сливен, 216 – от община Нова Загора. В общините Котел и Твърдица диагностицираните жители са 33 и 28. Под домашна карантина  са 993 души, като близо 48 на сто от тях са болни в домашна изолация, чието лечение се осъществява от лични лекари. Останалите карантинирани са пристигнали от рискови зони, по-малка част са карантинирани като контактни на заразено лице /виж – графиката/.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки – носенето на предпазни маски в закрити площи, физическата дистанция, редовната дезинфекция.

Имунизациите продължават. Ваксини се поставят, както от личните лекари, така и в разкритите ваксинационни пунктове, които работят и през почивните дни за удобство на желаещите.  Засега няма открито лекарство срещу COVID-19. Единственият начин да се предпазим от заболяването, да предпазим децата, родителите, близките и колегите си е ваксинирането.

 

Предишна СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ НЯМА ДА КОМЕНТИРА ОСТАВКАТА НА МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ
Следваща ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 17 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН!

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички здравни работници в болницата по повод техния професионален празник. На 7 април се чества Световният ден на

Новини Сливен

ГОРЯ ДЮНЕРДЖИЙНИЦА НА УЛ. „РАКОВСКА”

Дюнерджийница, наречена „Дюнерланд”, която се намира на „Двата аслана” в Сливен се е запалила. Няма жертви и пострадали, но има щети. Ето и съобщението на МВР – Сливен. На  11

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ ЗА ДОБРИ МЕЖДУОБЩИНСКИ ПРАКТИКИ

Съвместно онлайн заседание проведоха днес Постоянните комисии на Националното сдружение на общините в Република България по европейски фондове, национални и международни програми и проекти и земеделие, гори, селски и планински