ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА СЛИВЕН НА ПЪРВИ ЮНИ
02.06.2024 206 Прегледи

ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА СЛИВЕН НА ПЪРВИ ЮНИ

В арена на веселието и детско оживление се превърна площадът пред сградата на Общината. Куп забавления  посрещат малките жители на Сливен на Първи юни – Международния ден на детето.

За поредна година Фондация „Изиарт“ и Община Сливен организираха Детски панаир за празника. Тазгодишното издание включва разнообразни културно-образователни инициативи за малките.

Предвидените  работилници, които ще радват малчуганите през целия ден, ще продължат до 20 ч. В тях отново са включени специални игри – приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, което може да бъде активирано в пространствата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен  и галерия „Сирак-Скитник“.

Децата, пленени от изкуството, могат да посетят различни работилници – по архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. На откритата сцена пред Общината в 16.30 ч. ще започне представлението на Държавния куклен театър „Костенурката Нурка“. Денят ще предложи още атрактивна детска програма – музикални спектакли, танци и игри за най-малките. Празникът и тази година е допълнен с истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на огнеборци.

Следвайки своята амбиция по надграждане на инициативите, тази година Общината разположи надуваеми атракциони – популярни анимационни герои, на пл. „Хаджи Димитър“, които ще посрещат малки и големи жители през целия ден.

Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“ като до момента са реализирани над 50 събития в повече от 15 града в страната. Той е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития в началото на лятото.

Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата  посредством творчески ателиета както на открито, така и в редица културни институции (музеи и галерии). Проектът не е комерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат напълно безплатно в разнообразните работилници.

Предишна ДЕЦА ЗАБАВЛЯВАХА ДЕЦА ПО СЛУЧАЙ 1 ЮНИ В КОТЕЛ
Следваща МИХАИЛ КАШЕРОВ: НА 9 ЮНИ С БЮЛЕТИНА № 9 ЗА МИНЧО АФУЗОВ, ЗА СЛИВЕН, ЗА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАБРАНЯВАТ СЕ ПОСЕЩЕНИЯТА В ДИСКОТЕКИ И ПРАЗНЕНСТВАТА НА ЗАКРИТО С НАД 10 ДУШИ

Със заповед РД-01-332 на здравния министър за периода от 15 до 30 юни се забраняват посещенията на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Не се

Новини Сливен

ЧЕРВЕНО АУДИ СЕ ОБЪРНА ДО СТАДИОНА В СЛИВЕН /обновена/

Червено „Ауди“ със сливенска регистрация се обърна на бул. „Георги Данчев“ до градския стадион в Сливен, видя репортер на Sliveninfo. Шофьорът на колата бе откаран с линейка. Екипи на пожарната

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Един британски лорд се похвалил пред българин, че ще може да превъзпита на добри обноски и най-твърдоглавия човек на света. Българинът мислил, мислил и му предложил да се хванат на