ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ МИЛКОВ СЪБРА НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ СИ ИСТОРИИ  В КНИГА ПО ПОВОД 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ
юни 5, 2023 964 Прегледи

ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ МИЛКОВ СЪБРА НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ СИ ИСТОРИИ В КНИГА ПО ПОВОД 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

На 8 март 2023 г. журналистът Георги Милков празнува своя 50-годишен юбилей. По този повод събра своите най-интересни разкази и приключения в книга – „Истории от ръчния багаж“. Изданието излиза с логото на Книгомания, с обем 520 страници и съдържа 380 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Книгата се разпространява  в книжарниците.

В книгата си Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

„Моите издатели ме убедиха, че 50-годишнината е чудесен повод да изляза с нещо, което съм обещал през годините на толкова много хора. Щастлив съм, че ги послушах, защото това е чудесен начин човек да си отпразнува 50-те години. Вложил съм цялата страст, с която обичам да разказвам“, споделя Милков в участието си при Георги Любенов по БНТ.

В книгата си Георги Милков обособява приключенията си в 11 раздела, като тънкото му чувство за хумор прозира не само в разказите – превърнали се в моментна снимка на времето, а още в самите заглавия на разделите:

·         Стоичков, Кадафи, Путин… Неочаквани срещи с дълго чакани хора

·         Истории за кафе, светена вода и автомобилни неволи

·         Най-близкият ми Изток

·         Шепот от отвъдното

·         Задочни разкази за разни особи и персони за чудо и приказ

·         Неочаквано в Европа

·         Северноафриканска романтика

·         Пътешествия из Карибите и Централна Америка

·         Към по-далечния Изток

·         Прозорец във времето

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков като усърден колекционер на преживявания е събрал е част от тях, вярвайки, че необичайностите на живота са безбройни, но всеки може да види само толкова, за колкото е бил готов да пристъпи отвъд прага на собствените си предубеждения, а останалото се е изгубило завинаги в миманса на пропуснатите спомени.

Представянето на книгата „Истории от ръчния багаж“ от Георги Милков ще се състои на 13 юни 2023 г. от 18:00 ч. в Библиотека „ЗОРА“. Вход свободен.

Предишна СЛИВЕНСКА ФИРМА ДАДЕ НЕВЕРОЯТНИТЕ 11 832 ЛЕВА МЕСЕЧЕН НАЕМ ЗА ПАРКИНГА НА ПАЗАРА
Следваща ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ПЕТДНЕВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА "ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЙНАЛА ДАМА САМОКАТАСТРОФИРА С АУДИ В СЛИВЕН

  В 00,20 часа на 27 януари е извършена проверка на 34-годишната И.Д. от град Сливен, водач на лек автомобил „Ауди А3“. При проверката за употреба на алкохол тя е

Новини Сливен

НАЙ-НОВОТО КОЗМЕТИЧНО СТУДИО В СЛИВЕН ВИ ПРАВИ КРАСИВИ С ИЗРАЕЛСКИ АПАРАТ – ЧУДО

DS Beauty House – най-новото място в Сливен, където да се почувствате обгрижени и красиви Тази седмица в Сливен врати отвори ново козметично студио, където ценителите на естетиката ще могат

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ НОИ – СЛИВЕН

Във връзка с измененията в Наредбата  за паричните обезщетения  и помощи (НПОПДОО) в сила от 01.07.2018 г. и промяната на образците за представяне на данни, се променят и структурите и