ЖИТЕЛИТЕ НА ТРАПОКЛОВО ГОНЯТ НАСИЛНИК С ПОДПИСКА
28.06.2023 1323 Прегледи

ЖИТЕЛИТЕ НА ТРАПОКЛОВО ГОНЯТ НАСИЛНИК С ПОДПИСКА

Подписка за изселването от село Трапоклово, Сливенско, на мъж, изнасилил възрастна жена, тече в момента в населеното място.

Престъплението е извършено миналата събота, а насилникът е задържан за часове. Той е психически нестабилен, с криминално досие и е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

Кметът на селото Кирил Кирилов обясни, че мъжът е стар познайник на полицията. Още като малолетен е извършил убийство, за което е излежал присъда в затвора в Бойчиновци, след което обаче се завърнал в Трапоклово.

Последните няколко месеца продължил с престъпленията, като през април се опитал да посегне на дъщерята на изнасилената възрастна жена. Престоял е известно време в затвора в Раднево, но отново бил пуснат на свобода.

„Жителите на селото и кметът се опитали да го приобщят, намирайки му работа, но той не пожелал. Наложи се преди месец да го изпратят отново в Раднево. Той не е психически стабилен, употребяваше наркотици, в последно време започна да употребява бронз, тъй като няма пари за наркотици“, обясни кметът Кирил Кирилов пред БНТ.

Жителите на Трапоклово настояват органите на реда да вземат адекватни мерки, за да бъде вкаран мъжът в затвора или да бъде лекуван. В селото живеят както възрастни хора, така и младежи с деца и всички се безпокоят от присъствието му. Те призовават той да бъде изселен.

 

24chasa.bg

Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НАЧАЛОТО НА КУРБАН БАЙРАМ
Следваща БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД - СЛИВЕН ИВАН ДИМОВ Е ОПРАВДАН В АВСТРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕРБ – СЛИВЕН ОТДАДЕ ПОЧИТ КЪМ ЗАГИНАЛИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАДА

Днес се навършват 144 години от Освобождението на Сливен от османско иго. Заради усложняващата се епидемиологична обстановка, не се проведе традиционният ритуал – поклонение, в който през годините всеки от

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ПОСТИГАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПЪТНИЯ ТРАВМАТИЗЪМ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН

Контролът по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици остава завишен „Продължават засилените полицейски операции по линя на охранителна и пътна полиция, по линия „Акцизи”, както и работата по комплекс

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА РАЗШИРЯВАНЕТО НА СИСТЕМАТА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ В СЛИВЕН

На територията на град Сливен функционира системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки и рециклируеми материали на „Екобулпак България“. Тя включва 110 жълти контейнера тип „иглу“ за опаковки от