ЖЕНА И ПЕТИМА МЪЖЕ ОТ БАНДА НА ИЗВЕСТЕН СЛИВЕНСКИ НАРКОБОС ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ
ноември 4, 2022 8456 Прегледи

ЖЕНА И ПЕТИМА МЪЖЕ ОТ БАНДА НА ИЗВЕСТЕН СЛИВЕНСКИ НАРКОБОС ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ

Една жена и петима мъже от банда на известен сливенски наркобос получиха присъди от Окръжен съд – Сливен, след като сключиха споразумения с прокуратурата. Делото беше в Специализирания съд, но след закриването му бе прехвърлено в Сливен. Самият наркобос е сключил споразумение в Специализирания съд. Шестима от бандата сключиха споразумения в Сливен. Остана още един – седми, чието дело продължава по общия ред.

Sliveninfo ви предлага официалното съобщение от Окръжен съд – Сливен:

На 02.11.2022 г. Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което одобри внесено от Окръжна прокуратура – Сливен споразумение по отношение на шест лица, обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел придобиване, държане, разпространение на високорискови наркотични вещества и с користна цел получаване на парични облаги от продажбата на наркотичните вещества.

Шестимата подсъдими А. И. К., С. Н. К., М. Й. Г., В. Г. Р., И. А. Г., Й. З. Д.  се признаха за виновни в това, че от неустановена дата на месец януари 2017 г. до 20.09.2017 г. на територията на гр. С. участвали в организирана престъпна група – структурирано трайно сдружение от девет лица, като групата е създадена с цел извършване на престъпления по чл. 354а, ал. 1 и ал. 2 от НК (придобиване и държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества) и с користна цел (получаване на парични облаги от продажбата на наркотични вещества) – престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК и за това, че без надлежно разрешително, в нарушение на установените правила на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, метамфетамин, коноп (марихуана),  като деянията са извършени от лицата, действащи в изпълнение на решение на организирана престъпна група – престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1 от НК.

Подсъдимата Й. З. Д. се призна за виновна и за това, че държала огнестрелно оръжие – пистолет марка „Макаров“,  и 25 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение в нарушение на чл. 50, ал. 3 от ЗОБВВПИ – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК, на подсъдимия  А. И. К. се налага наказание лишаване от свобода за срок от две години, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. За извършеното престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от две години и четири месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. На основание чл.23 ал.1 от НК се определя на подсъдимия  А. И. К. общо наказание лишаване от свобода в размер на две години и четири месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години.

На подсъдимия  С. Н. К. за извършеното престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, при първоначален „строг“ режим. За извършеното престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и седем месеца, при първоначален „строг“ режим. На основание чл.23 ал.1 от НК се определя на подсъдимия С. Н. К. общо наказание лишаване от свобода в размер на една година и седем месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. На основание чл.59 ал.1 т.1 от НК се приспада времето, през което подсъдимия  С. Н. К. е бил задържан и по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 22.09.2017 г.

На подсъдимия  М. Й. Г. за извършеното престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и осем месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от четири години. За извършеното престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от две години и четири месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от четири години. На основание чл.23 ал.1 от НК определя на подсъдимия М. Й. Г. общо наказание лишаване от свобода в размер на две години и четири месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от четири години. На основание чл.59 ал.1 т.1 от НК приспада времето, през което М. Й. Г. е бил задържан и по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 22.09.2017 г. до 09.03.2018 г.

На подсъдимия В. Г. Р. за извършеното престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от две години, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години.

На подсъдимата И. А. Г. за извършеното престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. За извършеното престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр. с ал.1, вр. чл.20 ал.4, вр. чл.26 ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и осем месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. На основание чл.23 ал.1 от НК се определя на подсъдимата И. А. Г. общо наказание лишаване от свобода в размер на една година и осем месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. На основание чл.59 ал.1 т.1 от НК приспада времето, през което подсъдимата И. А. Г. е била с мярка за неотклонение „Домашен арест“- от 22.09.2017 г., до 18.06.2018 г.

На подсъдимата Й. З. Д. за извършеното престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години. За извършеното престъпление по чл.339 ал.1 от НК, на основание чл.55 ал.1 т.1 от НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години.  На основание чл.23 ал.1 от НК се определя на подсъдимата Й. З. Д. общо наказание лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години.

Определението на съда е окончателно.

Предишна ОДМВР-СЛИВЕН: СТАРТИРА ТРАДИЦИОННАТА АКЦИЯ „ЗИМА”
Следваща НАЧАЛО НА ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН 2022Г. - 2023Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПАТРОНАЖНИ СЕСТРИ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОСЕТИХА ГРАД СЛИВЕН

На посещение в град Сливен тази седмица бяха патронажни сестри от Великобритания – Джейн Уилямс от Институт за патронажни грижи, Сара Галун – патронажна сестра и Кристин Гордън –  преподавател

Новини Сливен

В ЗАКРИТОТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ ЩЕ ИЗГРАДЯТ ДВА СОЦИАЛНИ ЦЕНТЪРА

Общинският съвет прие предложението кметът на Община Сливен да бъде упълномощен да подпише „Запис на заповед” като обезпечение на авансово плащане по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца

Новини Сливен

КАНАЛ 6 КРАДЕ НОВИНИ

Единствената сливенска телевизия Канал 6 краде новини от Sliveninfo.bg. Прави го нагло и безцеремонно. Без да иска разрешение и без да цитира източник. Последният пример е от понеделник вечерта, когато