ЖЕНАТА, ХВЪРЛИЛА ТЕСЛА ПО МЪЖА СИ: БЕЗ ДА ИСКАМ СТАНА
07.02.2024 850 Прегледи

ЖЕНАТА, ХВЪРЛИЛА ТЕСЛА ПО МЪЖА СИ: БЕЗ ДА ИСКАМ СТАНА

„Без да искам стана. Той беше на терасата, аз не знаех, че там“ разказа Радка Станчева, ударила съпруга си с тесла при семеен скандал.

„Бебето ми играеше с този предмет, и аз го вземам и хвърлям на първия етаж на терасата, след като знам, че никой не живее там. Даже не видях, той излезе на улицата, звънна на линейката, качи се на линейката. Аз останах при детето, той е добре, нищо му няма“, обяснява тя.

Съдът в Сливен я остави в ареста. Пострадалият е прегледан в болница и после освободен, а жената е обвинена за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие

34-годишната и съпруга й се познават от 20 години, но от скоро са в брак. Имат две деца – на 17 и на 2 години. На 4 февруари по обед в дома им избухва поредният семеен скандал пред очите на 2-годишното им дете.

„Пострадалият е бил с познати на улицата пред дома, когато тя е излязла от тераса на горния етаж, започнала да му крещи и обижда.“ каза Катя Стаменова, говорител на районната прокуратура в Сливен. По думите й той се качва при нея, за да не го излага пред приятелите и тогава тя взима тесла, с която тръгва към него, отправяйки закани и заплахи. „Мъжът успял да се скрие в една от стаите на жилището, тя е блъскала с теслата по вратата, а след това се е качила на горния етаж. Той излязъл на терасата, за да каже на познатите си да тръгват, като в това време обвиняемата е хвърлила теслата и му нанесла удар в главата“, обяснява Стаменова.

Съседи подават сигнал на 112, след като чуват викове и виждат окървавения мъж. Радка Станчева твърди, че е невинна и случайно изпуснала теслата върху главата на мъжа си.

В квартала разказват, че жената е агресивна към мъжа си, а скандалите ѝ са ежедневие. Според съседи тя никога не е работила, а за семейството се грижи само пострадалият.

„Карат се постоянно, вика, крещи. Той вика – „ох, уби ме, уби ме“. За нас е много кротък, работлив“, обяснява съседката Донка Михова.

Мъжът е изписан от болницата и сега се грижи за рожбите си. Той не коментира случая, но казва че има кой да наглежда децата. Социалните служби не са получили сигнал, предава bTV.

Първоначално жената е задържана за 24 часа. След искане на прокуратурата да остане под стража, съдът прие най-тежката мярка – постоянен арест.

„От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е осъществила деянието. Касае се за причиняване на лека телесна повреда, осъществена в условията на домашно насилие. Установено е, че има реална опасност тя да извърши друго престъпление“, допълниха от районната прокуратура в Сливен.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

 

24chasa.bg

Предишна ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ОТ ГОРЯЩ АПАРТАМЕНТ НА ДЕВЕТИЯ ЕТАЖ
Следваща ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА БРАМС И МЕНДЕЛСОН СА ВКЛЮЧЕНИ В КОНЦЕРТА НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР - СЛИВЕН НА 8 ФЕВРУАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФЕНОВЕ НА ЦСКА СЪЗДАДОХА МЪЖКИ ОТБОР ПО ФУТБОЛ В СЛИВЕН

Хора от ръководството от фенклуба на ЦСКА в Сливен са учредили нов футболен клуб чиято амбиция е да се състезава в областната група при мъжете. „Да, така е. Те заявиха

Новини Сливен

ГД „ДНЕС“ ЩЕ ОРГАНИЗИРА ДЕБАТ МЕЖДУ ВСИЧКИ КАНДИДАТ – КМЕТОВЕ НА СЛИВЕН

Гражданско движение ДНЕС Сливен се включва активно с участие в традиционната национална инициатива „Кметът – обещания и резултати“. Основна цел на гражданското движение е проследяване на дадените предизборни обещания от

Новини Сливен

ЕДНА МАЛКА УЛИЦА С ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ В СЛИВЕН

Тя е сравнително малка улица, пресечка на ул. „Раковска”. Казва се „Капитан Мамарчев”. Малката уличка има един проблем, който е голям и за тези, които живеят на нея, и за