ЖЕЛЯЗНА ЛЕЙДИ РЪКОВОДИ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

ЖЕЛЯЗНА ЛЕЙДИ РЪКОВОДИ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Тя има усмивката на Леонардовата Мона Лиза. И твърдостта на Маргарет Тачър. Валя Радева говори тихо, но думите й са заповед за чиновниците в община Сливен. Като секретар на общината юристката успя да въведе железен ред. И резултатите не закъсняха. На практика при обслужването на граждани в общинския център опашки няма. Всичко става бързо и до голяма степен ефективно. „Обслужването на гражданите е приоритет за нас. За да е ефективно то обаче, трябва да има работа в екип, а това е първата цел, която постигнахме”, споделя Валя Радева. Ръководената от нея администрация успешно преодоля най-голямото препятствие- въвеждането на синя зона в центъра на Сливен. За по- малко от месец администрацията успя да обслужи хиляди граждани, без да има нарушения в ритъма. „Експертизата при нас е усъвършенства постоянно. Тя е следствие от създаването на добри условия за работа на служителите и добра стиковка между различните звена в администрацията”, казва юристката, която е секретар на община Сливен от ноември 2015. Преди това Валя Радева работи като юрисконсулт на областна администрация. През 2014 година по време на служебното правителство „Близнашки” Радева става областен управител. „Най- важната задача бе честното провеждане на парламентарните избори. Считам, че я изпълнихме. Това показва и фактът, че нямаше жалби, а организацията беше на изключително високо ниво”, заявява бившата областна управителка. Именно тогава тя мести за първи път общинската избирателна комисия в спортната зала „Васил Левски”. Очевидно решението е дало положителни резултати, защото практиката се следва и на следващи избори.

„За мен най- голямото предизвикателство на длъжността „секретар” е човешкият ресурс- да създадеш екип, да оцениш резултата от работата на всеки един, да поощряваш, но и да наказваш, ако е необходимо. Спазвам златното правило-„похвалата да се прави публично, а забележката насаме””, споделя секретарят на общината в Сливен. Вече трета година тя отива на работа с усмивка на уста. И в повечето случаи се прибира удовлетворена от свършеното. Откакто Валя Радева оглавява Областната администрация в Сливен та досега тя няма почивка. „В малкото свободно време обичам разходката в сливенския Балкан, тя ме зарежда с енергия и ми дава сили. Иначе съм домушар, обичам да стоя повече вкъщи и да готвя, както правят повечето жени”, казва Валя Радева. С течение на времето тя се опитва да приема случващото се по- философски. „Няма случайни срещи или събития. Според мен трябва да извличаме поука от всяко премеждие, а не да се ядосваме за нещо, вече станало. Емоциите не са добър съветник и затова се стремя да бъда прагматична”, обяснява юристката, която ръководи 370 чиновници в сградата на общината и 44-те кметства около Сливен. Радева е благодарна на семейството си, че винаги застава зад нея, подкрепяйки я, но без натрапване. И на своя работодател- кмета на Сливен, чиито изисквания към администрацията са винаги високи. „Неговото мнение е най-важно за мен, старая се да покривам максимално високите му критерии към администрацията и обслужването на хората”, заявява секретарят на община Сливен.

 

Георги Мангинов

Предишна КРИТИЧНО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЕДИНСТВЕНИЯ ОЦЕЛЯЛ ПРИ КАТАСТРОФАТА С ТРИМА ЗАГИНАЛИ
Следваща ВЕЧЕ Е ПУБЛИКУВАН ГРАФИКЪТ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КМЕТА ЗАПОЧНА ПРИЕМНИЯТ МУ ДЕН ДНЕС

Граждани поставиха пред кмета Стефан Радев по време на приемния му ден въпроси от различно естество. Те потърсиха съдействие за разрешаване на проблеми, свързани с инфраструктурата, опазване на обществения ред

Новини Сливен 0 коментара

„СПЕЦИАЛИСТ“ ОТ СЛИВЕН ИЗМАМИ БУРГАЗЛИЙКА

Бургазлийка пропищя от нова нагла измама. В края на септември 2016 година жената повикала представител на фирма „Почистване на шахти“, за да  обработи подпокривното пространство на жилищен блок в жк.

Новини Сливен 0 коментара

УЧЕНИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ОТБЕЛЯЗАХА 150-ГОДИШНИНАТА ОТ ПОДВИГА НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА

Учени, изследователи и журналисти от цяла България взеха участие в националната научна конференция по повод 150-годишнината от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Конференцията е организирана от

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × four =