РИК – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАБОТИ
10.02.2023 1009 Прегледи

РИК – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАБОТИ

РИК-Сливен вече работи. Това стана след решение на ЦИК, което ви предлагаме.

Централна Избирателна Комисия

РЕШЕНИЕ
№ 1616-НС
София, 9 февруари 2023 г.

ОТНОСНО: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, за изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

Постъпило е предложение от областния управител на област Сливен с вх. № НС-05-6/23 от 05.02.2023 г. на ЦИК. Към предложението са представени протокол от 05.02.2023 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции.

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложение за състава на РИК, в което се съдържат изискуемите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Дванадесети и първи изборен район – Сливенски.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 6 и 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4 и 5 ИК и Решение № 1584-НС от 2 февруари 2023 г. Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

  1. НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, в състав от 13 членове, както следва:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: Росица Василева Тодорова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елизабет Александрова Кендерян
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мария Асенова Чомпова
СЕКРЕТАР: Фатме Фикретова Мустафова
ЧЛЕНОВЕ: Стелли Славова Стефанова
Николай Господинов Сандев
Ани Николова Панделиева
Минко Вичев Стефанов
Християна Денчева Денчева
Севда Хюсеинова Османова
Сребрина Атанасова Ганушева
Атанас Иванов Митев
Даниела Иванчева Василева
  1. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 11 февруари 2023 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

 

Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

РМ/ЕЛ

Представител на ДБ в РИК-Сливен все пак е Атанас Митев, а не Жоро Марев, който е резерва.

Предишна ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН И РЕГИОНА СИ ДАВАТ СРЕЩА НА ПОРЕДНИЯ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР
Следваща 12 СЪСТАВА СА ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ В ТРАДИЦИОННИЯ ПРАЗНИК „МАСКАРАДНИ ИГРИ“ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЗЕХА 12 КГ. КОНТРАБАНДЕН ТЮТЮН ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ

Незаконна търговия с тютюневи изделия е разкрита при извършване контрол на криминалния контингент. Иззети са около 12 килограма ситно нарязан тютюн без бандерол. На 5 март е осъществена специализирана операция

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НА ПЕНСИОНЕР ОТКРАДНАТИТЕ 7400 ЛЕВА

Добра работа на сливенската полиция. За броени часове криминалисти откриха крадец, задигнал 7400 лева от къща на пенсионер. Арестуван е криминално проявен мъж, у когото е намерена цялата сума. Той

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА АУДИ

35-годишен софиянец е хванат да управлява след употреба на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 18 април, в 21,20 часа, от полицейски пост на път ІІ-53, в района