РИК – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАБОТИ

РИК – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАБОТИ

РИК-Сливен вече работи. Това стана след решение на ЦИК, което ви предлагаме.

Централна Избирателна Комисия

РЕШЕНИЕ
№ 1616-НС
София, 9 февруари 2023 г.

ОТНОСНО: назначаване на Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, за изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

Постъпило е предложение от областния управител на област Сливен с вх. № НС-05-6/23 от 05.02.2023 г. на ЦИК. Към предложението са представени протокол от 05.02.2023 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции.

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложение за състава на РИК, в което се съдържат изискуемите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Дванадесети и първи изборен район – Сливенски.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 6 и 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4 и 5 ИК и Решение № 1584-НС от 2 февруари 2023 г. Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

  1. НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Двадесет и първи изборен район – Сливенски, в състав от 13 членове, както следва:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: Росица Василева Тодорова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елизабет Александрова Кендерян
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мария Асенова Чомпова
СЕКРЕТАР: Фатме Фикретова Мустафова
ЧЛЕНОВЕ: Стелли Славова Стефанова
Николай Господинов Сандев
Ани Николова Панделиева
Минко Вичев Стефанов
Християна Денчева Денчева
Севда Хюсеинова Османова
Сребрина Атанасова Ганушева
Атанас Иванов Митев
Даниела Иванчева Василева
  1. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 11 февруари 2023 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

 

Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

РМ/ЕЛ

Представител на ДБ в РИК-Сливен все пак е Атанас Митев, а не Жоро Марев, който е резерва.

Предишна ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН И РЕГИОНА СИ ДАВАТ СРЕЩА НА ПОРЕДНИЯ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР
Следваща 12 СЪСТАВА СА ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ В ТРАДИЦИОННИЯ ПРАЗНИК „МАСКАРАДНИ ИГРИ“ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УДЪЛЖАВАТ СРОКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ

Срокът за кандидатстване по новата програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради ще бъде удължен до 31 май 2023 г. До тази дата ще могат да се подават проекти

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: УРОЦИ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Продължават уроците по пътна безопасност в детските градини. Днес служители на Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „В. и Х. Папазян” в Сливен с правилата за движение по пътищата.

Новини Сливен

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА: “НЕРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ НА ЕДИН ЛОВЕЦ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯ”

От 11 до 13 май 2020г., в гр.Сливен, по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”,