ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ОТ 2 ДО 9 АВГУСТ
август 10, 2020 968 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ОТ 2 ДО 9 АВГУСТ

В периода от 2 до 9 август с COVID-19 бяха диагностицирани 17 жители на Сливенска област. В предходния период заболелите бяха 27 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

15 от новите случаи през миналата седмица са жители на община Сливен – 13 на града, останалите – на две малки населени места. Инфектирани лица от най-гъсто населения квартал в Сливен няма. В Нова Загора към момента болните са двама, жители на малки населени места. В града, както и в най-гъсто населения квартал в него, не са открити нови положителни за коронавирусни инфекции лица, по данни на РЗИ. През периода не са диагностицирани заболели в общините Котел и Твърдица.

През цитирания период 87 лица са поставени под карантина, като 27 от тях са били контактни на заболели, а 51 са пристигнали от рискови страни. Общият брой на карантинираните възлиза на 184, отпадналите от карантина са 9 025 души.

От началото на епидемията с COVID-19 са диагностицирани 417 жители на Сливенска област, 340 са излекуваните. За жалост, 25 души изгубиха битката със заразата.

Въпреки занижението в броя на инфектираните лица през изминалата седмица, от Областния кризисен щаб напомнят, че корнавирусът все още се разпространява на територията на цялата област, разпространението му е дифузно и рискът от инфектиране не е отпаднал. За целта е необходимо да се спазват всички противоепидемични мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването.

 

Предишна ОГНЕБОРЦИ И ГОРСКИ ГАСИХА ТРИ ПОЖАРА В ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща АТДБ: ПРЕДЛОЖЕНИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО ВИСОКИ СМЕТКИ ЗА ПАРНОТО И ПЪЛЕН ПРАВЕН ХАОС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СЪС СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми съграждани, На този ден преди 135 години българският народ показа, че с устрем, енергия и решителност, има волята да изгради своето бъдеще и постави отново националния идеал над всичко.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА ДА БОЯДИСВАМЕ ЗАЕДНО ЯЙЦА НА 25 АПРИЛ

По повод предстоящите великденски празници Община Сливен кани всички жители и гости на града да боядисваме заедно яйца на 25 април /четвъртък/ 2019 г. от 12.00 ч. на пл. „Цар

Новини Сливен

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН” СЕ ОБЯВЯВА ПРОТИВ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НОВИЯТ ПАРК НА СЛИВЕН ДА НОСИ ИМЕТО „КАЙМАКЧАЛАН“

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН  СТАНОВИЩЕ  ОТ СДРУЖЕНИЕ „АКТИВЕН ГРАЖДАНИН” ПРЕДСТАВЛЯВАНО ОТ ГЕОРГИ БОЖЕВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ   ОТНОСНО: проект за решение за именуване на парк „Каймакчалан”