ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
март 24, 2021 659 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

100 нови болни са диагностицирани през последното денонощие в област Сливен. 61 души  са излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Към момента с COVID-19 са диагностицирани  1 223-ма души. Те са жители на 71 населени места.  972 души от болните са жители на община Сливен, 192 – на община Нова Загора, 38 – на община Котел и 21 – на община Твърдица.

Хоспитализирани са 265 болни. 958 болни провеждат лечението си под карантина в домашни условия и наблюдение от личните лекари.  Други 762 лица са карантинирани като контактни на заразени или като пристигнали от рискова зона.

За съжаление, починаха двама пациенти на възраст 65 и 80 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

218 имунизации са извършени на 23 март с векторна и две РНК-ваксини. С тях броят на ваксинираните граждани нарасна на 7 644 души, от началото на кампанията досега, като 1 340 от тях са получили и втора игла на ваксината.

Предишна НИНОВА ПОДКРЕПИ ЕМОЦИОНАЛНО ХОРАТА СИ В СЛИВЕН И ЗАПИСА С ТЯХ ЛЮБИТЕЛСКО ВИДЕО
Следваща ВАСИЛ СТОЯНОВ: РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКИТЕ РЕГИОНИ ЩЕ БЪДЕ НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

Ваксините са решаваща част от стратегията на Европейския съюз за връщане към един по-нормален начин на живот, при който отново ще можем да се виждаме с близки и да пътуваме

Новини Сливен

EVN ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОДЗЕМНИ КОМУНИКАЦИИ ПО БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Проект за изграждане и подмяна на част от подземните комуникации по бул. „Хаджи Димитър“ стартира EVN. Дружеството осъществява профилактика на мрежата докато булевардът е в ремонт, и работи по отстраняването

Новини Сливен

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЕРБ-СЛИВЕН ДАРИ КНИГИ НА ДВЕ ЧИТАЛИЩА В ГРАДА

Младежката организация на ГЕРБ-Сливен дари книги на две читалища в града. Близо 300 книги бяха предоставени на читалищата „Христо Ботев – 1897“ и „Хаджи Димитър – 1937“. По случай 142