ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
март 24, 2021 564 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

100 нови болни са диагностицирани през последното денонощие в област Сливен. 61 души  са излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Към момента с COVID-19 са диагностицирани  1 223-ма души. Те са жители на 71 населени места.  972 души от болните са жители на община Сливен, 192 – на община Нова Загора, 38 – на община Котел и 21 – на община Твърдица.

Хоспитализирани са 265 болни. 958 болни провеждат лечението си под карантина в домашни условия и наблюдение от личните лекари.  Други 762 лица са карантинирани като контактни на заразени или като пристигнали от рискова зона.

За съжаление, починаха двама пациенти на възраст 65 и 80 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

218 имунизации са извършени на 23 март с векторна и две РНК-ваксини. С тях броят на ваксинираните граждани нарасна на 7 644 души, от началото на кампанията досега, като 1 340 от тях са получили и втора игла на ваксината.

Предишна НИНОВА ПОДКРЕПИ ЕМОЦИОНАЛНО ХОРАТА СИ В СЛИВЕН И ЗАПИСА С ТЯХ ЛЮБИТЕЛСКО ВИДЕО
Следваща ВАСИЛ СТОЯНОВ: РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКИТЕ РЕГИОНИ ЩЕ БЪДЕ НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН БИЛА ЗА ПРИМЕР НА ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС, СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА

Областите с по-висока престъпност имат по-ниска разкриваемост на престъпленията. Това показва анализът на Световната банка за състоянието на МВР, който е поръчан от правителството. Според резултатите това са Варна, Бургас и Пловдив

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ДЕЛО СРЕЩУ ПОХИТИТЕЛ ОТ СЛИВЕН

Окръжна прокуратура – Сливен  предаде на съд Станислав С. (на 32г.) и Свилен В.(на 24г.).  Станислав С. е подсъдим за това, че за времето от 23.30 ч. на 08.09.2017г. до

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ФИЛМЪТ „ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ХАДЖИ ДИМИТЪР – ВЯРНОСТ И САМОЖЕРТВА“

По повод Димитровден, празник на гр. Сливен на 25 октомври 2019 г., петък, от 18. 30 ч. в Сливен, в хотел Национал, зала Галерия ще бъде представен документалният филм „Последните дни на Хаджи Димитър – вярност