ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 9, 2021 1194 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Ученик на 9 години и непедагогически персонал от детско заведение в Сливен са сред 63-мата новозаболели през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Положителен резултат за  COVID-19 е дал направеният тест на служител в Дома за стари хора в Сливен.  В социалното заведение се извършва епидемиологично проучване.

48 жители на областта са излекувани.

За съжаление, починаха трима пациенти на 66, 69 и 83 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 766 – 10 в община Твърдица, 23 в община Котел, 95 в община Нова Загора, 638 в община Сливен, като 540 са в областния град.  Под домашна карантина са 1 254 души.

През последното денонощие са имунизирани 41 лица. Очакват се доставки на ваксина.

Областният кризисен щаб призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазните маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и честото миене на ръцете ограничават риска от разпространение и инфектиране с вируса.

 

Предишна ГРАДИНКИ МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ В СЛИВЕН СТАВАТ КАТО НОВИ
Следваща КАНДИДАТИТЕ НА ГЕРБ И СДС В СЛИВЕН ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАДИНКИ МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ В СЛИВЕН СТАВАТ КАТО НОВИ

Едно голямо „Браво“ за инициативата на Общинско предприятие „Озеленяване“ в Сливен! Работниците на предприятието превръщат градинки междублоковите пространства в приятно място за почивка и игра на деца. Нагледен пример са

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА АПАШ, ЗАДИГНАЛ 160 ЛЕВА

Криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен задържаха извършител на кражба веднага след получаване на сигнала. В 22,50 часа но 10 юни 28-годишен мъж от град Котел е подал сигнал, че

Новини Сливен

ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛИ ПОМОГНАХА НА ПОСТРАДАЛА ЖЕНА В РАЙОНА НА „ХАЛКАТА“

Осем души от Планинската спасителна служба  към БЧК – Сливен участваха в акция за оказване на помощ на пострадала жена от града, съобщи д-р Моника Сярова, Главен секретар на БЧК-Сливен.