ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
януари 5, 2021 700 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават  инфектирането.

 

Предишна ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ВЪЗРАЖЕНИЕ ПО ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЧЕТИРИ МЕСТНОСТИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ СПОРТИСТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ НА БАЛЕТНИЯ СПЕКТАКЪЛ „ЧУДЕСАТА НА КОЛЕДА“

Община Сливен кани всички жители и гости на града на коледен балетен спектакъл „Чудесата на Коледа“. В него участват над 140 деца и подрастващи, възпитаници на балетна школа „Адажио“ при

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА ИЗХОДА КЪМ ЯМБОЛ

Катастрофа стана тази сутрин на изхода от Сливен към Ямбол, видя репортер на Sliveninfo. Лек автомобил „Фолксваген“ се е блъснал челно. Колата стои на шосето, а до нея има патрулка

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО

Приемният ден не се проведе, както е обичайно – всеки първи четвъртък от месеца, заради честванията по повод Съединението на България, които бяха на 6 септември. Над 10 граждани се