ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
януари 5, 2021 584 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават  инфектирането.

 

Предишна ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ВЪЗРАЖЕНИЕ ПО ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЧЕТИРИ МЕСТНОСТИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ СПОРТИСТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ФИНАЛИТЕ ПО БАСКЕТБОЛ ЗА МОМИЧЕТА 5-7 КЛАС ОТ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017-2018“

Финалите на „Ученически игри 2017-2018“  по баскетбол за момичета 5-7 клас се провеждат от днес в Сливен. В късния следобед заместник- кметът Пепа Чиликова откри официално състезанието. Тя пожела на

Новини Сливен

463 СА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА С COVID-19

463 са активните случаи на COVID-19 в Сливенска област към момента, съобщиха от Областния кризисен щаб. В община Сливен болните са 297, в община Нова Загора – 121, в община Твърдица – 29,

Новини Сливен

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БАЛЕТНА ШКОЛА „АДАЖИО“ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА

От 19.06 до 23.06 в к-с Албена се проведе международен фестивал на изкуствата “ Утринна звезда “ на който взеха участие представители от България, Молдова, Украйна, Русия, Македония и Грузия.