ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
януари 5, 2021 820 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават  инфектирането.

 

Предишна ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ВЪЗРАЖЕНИЕ ПО ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЧЕТИРИ МЕСТНОСТИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ СПОРТИСТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТУВАНИЯТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН СЕ ОКАЗА КАНДИДАТ – ДЕПУТАТ

Арестуваният за производство на канабис 47-годишен мъж от Сливен се оказа кандидат за депутат, научи Sliveninfo. По-рано днес вече съобщихме, че мъжът е отглеждал индийски коноп в Природен парк „Сините

Новини Сливен

ГЕОРГИ БАЛУЛОВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК: ЩЕ РАБОТЯ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ ФИРМИ И ХОРАТА НА СЛИВЕН

Георги Балулов е познат на много сливналии. Той е кандидат за общински съветник, четвърти в листата на ГС „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България. Сдружението се явява на изборите под номер

Новини Сливен

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ЩЕ СЕ СЪСТОИ УТРЕ НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

С празнична Света литургия в Катедралния храм „Свети Димитър” утре от 8.30 часа ще започне честването на 26 октомври – Димитровден. Тържественият ритуал ще продължи с възстановка на разпускане на