ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
януари 5, 2021 646 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават  инфектирането.

 

Предишна ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ВЪЗРАЖЕНИЕ ПО ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЧЕТИРИ МЕСТНОСТИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ СПОРТИСТ МИХАИЛ ЖЕЛЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕКАРКА ОТ СЛИВЕН СЕ ОБЪРНА С РЕНО

Лекарка от Сливен се обърна със своя лек автомобил марка „Рено“, научи Sliveninfo. На 8 април, около 12,12 часа, лек автомобил „Рено“, управлявано от жена на 60 години от град

Новини Сливен

98 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Рекорден брой починали с коронавирус от началото на годината е регистриран през последните 24 часа – 203 души са починали от инфекцията. В болници се лекуват 9 679 пациенти, 752

Новини Сливен

ЩАСТЛИВЕЦЪТ, КОЙТО ПРЕВЪРНА СВОЕТО ХОБИ В ПРОФЕСИЯ

Той успя да превърне своето хоби в професия. Преди време Стоян Марков започва да разработва проекти за възстановяване историческата памет на Сливен. Прави го уж между другото, през свободното си