ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
18.11.2021 1017 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

43 нови болни с COVID-19 са диагностицирани през последното денонощие в Сливенска област. Сред тях са двама учители и ученик от различни учебни заведения в онлайн обучение, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Две деца от началния етап на образование, от различни училища с присъствено обучение също са положителни за заболяването. Под карантина са болните деца, както и класовете им.

Излекувани са 84 души.

За съжаление, починаха трима неимунизирани пациенти, с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 66 до 78 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Заболеваемостта в областта е 440,97 души на 100 000 лица от населението при средна за страната от 669,32 души. Към момента активните случаи на заболяването в Сливенска област са 1061 – 718 в община Сливен, 215 в община Нова Загора, 68 и 60 в общините Твърдица и Котел. Сред малките населени места с по 10 и повече болни са Ябланово, Кортен, Жельо войвода, Злати войвода, Крушаре, Самуилово, Сотиря.

Общият брой на приложените дози ваксини е 64 167, като 583 от тях са поставени през последното денонощие. 34 702 жители на областта са със завършен имунизационен статус.

Предишна ОЩЕ ЕДИН МОБИЛЕН КАБИНЕТ ОТВАРЯ ВРАТИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ИЗМАМНИК ОТМЪКНА ВСИЧКИ СПЕСТЯВАНИЯ НА 87-ГОДИШНА ЖЕНА В СЛИВЕН /обновена/

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ПО КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ И РАБОТА С МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА СТАРТИРА В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА”

Библиотека  “Зора”  в град Сливен организира практически курсове по начална компютърна грамотност и работа с мобилни устройства  и приложения за хора от третата възраст възраст. Инициативата е част от проект

Новини Сливен

БОЛНИЦАТА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ СДРУЖЕНИЕ „СОЛИДАРНОСТ ШВЕЙЦАРИЯ – ИЗТОЧНА ЕВРОПА“

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получи дарение от Сдружение ”Солидарност Швейцария-Източна Европа”. То включва 30 броя болнични електрически легла с много добро качество, 30 матрака, нощни шкафчета – 5 броя, 4

Новини Сливен

КОЛЕДНИЯТ БАЗАР В СЛИВЕН ЗАПОЧВА НА 18 ДЕКЕМВРИ

Жители и гости на Сливен ще имат възможност да посетят предстоящия Коледен базар. Той ще се проведе в дните от 18 до 25 декември и ще бъде разположен по бул.