ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 2 ЮЛИ
юли 2, 2020 1372 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 2 ЮЛИ

Четири са новите случаи на Ковид-19 в Сливенска област, регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. И четиримата заболели са от Нова Загора. Трима са хоспитализирани в Сливен, един – в Стара Загора. Един от пациентите е работник в производствена фирма в града. Към момента положителни за Ковид-19 работници от фирмата са 18 души.

На 1 юли съвместен екип от Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните извършиха повторна проверка в производствената  фирма. Проверяващите са констатирали, че предписаните /по време на първата проверка през миналата седмица/ мероприятия се осъществяват от страна на ръководството и се извършва контрол. Нарушения не са открити. Изпълнението на мерките продължава. Това дава основание на проверяващите да предполагат, че новозаболелият работник се е инфектирал при контакти в извънработно време, при които не са спазени разпоредените противоепидемични мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, често миене на ръцете, спазване на физическа дистанция на обществени места и редовна дезинфекция в дома.

В изпълнение на указаните от областния управител Чавдар Божурски проверки от съвместни екипи, в сряда представители на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР са извършили заедно 34 проверки за спазване на мерките, като 22 от тях са осъществени самостоятелно от служители на РЗИ. Не са констатирани нарушения. Три проверки са извършени от ОД на МВР, при които са съставени 9 акта за неносене на предпазни маски за лицето. Предстои издаването на наказателните постановления. Предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.

Активните случаи на Ковид-19 в Сливенска област към момента са 69, като сред заболелите има и три медицински лица. Най-много активно болни има в община Нова Загора: 40 души, от които 35 са жители на града /от тях 21 са жители на най-гъсто населения квартал/ и 5 – на четири малки населени места.

В община Сливен активните случаи са 23. От тях жители на града са 17 души /6 – на най-гъсто населения квартал/ и 6 – на пет малки населени места.

Болните в община Твърдица и община Котел съответно са 4-ма и 2-ма души.

271 са диагностицираните с коронавирусни инфекции в Сливенска област от началото на епидемията досега.

180 са изписаните. 21 – починалите.

882-ма души в момента са под домашна карантина, като 81 от тях, по данни на РЗИ, са новите случаи за наблюдение от последното денонощие.

 

Предишна АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРЕДМЕТИ, СТАРИННИ МОНЕТИ И НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА СА ИЗЗЕТИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ
Следваща СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДРИФТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ СЛИВЕН, КМЕТЪТ ПРИЗОВАВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТДЕСЕТ ПЕСНИ И СТИХОВЕ ЗВУЧАХА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ В КОТЕЛ

В навечерието на Националния празник на България – 3-ти март, НЧ „Съгласие- Напредък 1870“ поздрави гражданите на Котел с литературно-музикален спектакъл „50-те песни и стихове, които ни правят българи“, повсетен

Новини Сливен

НЕРАЗКРИТИЯТ УБИЕЦ Е ИЛИ МНОГО СТРАХЛИВ, ИЛИ ИЗПЪЛНЕН С ОМРАЗА

Убиецът на 45-годишният Стоян от Сливен е изстрелял в тялото на жертвата 7 патрона. Това показва, е не е професионалист. Или е много страхлив, или е бил изпълнен с омраза,

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕН БЛАГОДАРИ НА ОГНЕБОРЦИТЕ ЗА ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

„Искам да използвам Sliveninfo, за да благодаря на всички огнеборци, които проявиха изключителен професионализъм при гасенето на пожара в моята фабрика за пелети. Считам, че обществото ни трябва да се