ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 2 ЮЛИ
юли 2, 2020 1456 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 2 ЮЛИ

Четири са новите случаи на Ковид-19 в Сливенска област, регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. И четиримата заболели са от Нова Загора. Трима са хоспитализирани в Сливен, един – в Стара Загора. Един от пациентите е работник в производствена фирма в града. Към момента положителни за Ковид-19 работници от фирмата са 18 души.

На 1 юли съвместен екип от Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните извършиха повторна проверка в производствената  фирма. Проверяващите са констатирали, че предписаните /по време на първата проверка през миналата седмица/ мероприятия се осъществяват от страна на ръководството и се извършва контрол. Нарушения не са открити. Изпълнението на мерките продължава. Това дава основание на проверяващите да предполагат, че новозаболелият работник се е инфектирал при контакти в извънработно време, при които не са спазени разпоредените противоепидемични мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, често миене на ръцете, спазване на физическа дистанция на обществени места и редовна дезинфекция в дома.

В изпълнение на указаните от областния управител Чавдар Божурски проверки от съвместни екипи, в сряда представители на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР са извършили заедно 34 проверки за спазване на мерките, като 22 от тях са осъществени самостоятелно от служители на РЗИ. Не са констатирани нарушения. Три проверки са извършени от ОД на МВР, при които са съставени 9 акта за неносене на предпазни маски за лицето. Предстои издаването на наказателните постановления. Предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.

Активните случаи на Ковид-19 в Сливенска област към момента са 69, като сред заболелите има и три медицински лица. Най-много активно болни има в община Нова Загора: 40 души, от които 35 са жители на града /от тях 21 са жители на най-гъсто населения квартал/ и 5 – на четири малки населени места.

В община Сливен активните случаи са 23. От тях жители на града са 17 души /6 – на най-гъсто населения квартал/ и 6 – на пет малки населени места.

Болните в община Твърдица и община Котел съответно са 4-ма и 2-ма души.

271 са диагностицираните с коронавирусни инфекции в Сливенска област от началото на епидемията досега.

180 са изписаните. 21 – починалите.

882-ма души в момента са под домашна карантина, като 81 от тях, по данни на РЗИ, са новите случаи за наблюдение от последното денонощие.

 

Предишна АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРЕДМЕТИ, СТАРИННИ МОНЕТИ И НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА СА ИЗЗЕТИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ
Следваща СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДРИФТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ СЛИВЕН, КМЕТЪТ ПРИЗОВАВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

Наложиха ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър М. Той е признал вината си за това, че на 18.05.2019 г. в град Сливен, без надлежно разрешително държал

Новини Сливен

СРЕД АРЕСТУВАНИТЕ ЗА ВЪОРЪЖЕНИЯ ГРАБЕЖ ИМА МНОГО, МНОГО „ЕДРА РИБА“

Един от задържаните за въоръжения грабеж в Нова Загора е много известно лице в крими средите, научи БЛИЦ. Както медията ни писа на 1-ви декември миналата година въоръжени крадци са

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО РАЗПИСАНИЕ НА ГРАДСКИЯ, КРАЙГРАДСКИЯ И МЕЖДУСЕЛИЩЕН ТРАНСПОРТ

Пътнически превози“ ЕООД – Сливен съобщава за празнично разписание на градския, крайградския и междуселищен транспорт в дните около Коледните и Новогодишни празници. На 23, 24, 25, 26, 31 декември 2018