ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 30 ОКТОМВРИ

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 30 ОКТОМВРИ

Лекар от доболничната помощ, медицински фелдшер, медицинска сестра и двама учители от различни учебни заведения в Сливен са сред 29-те диагностицирани с COVID-19 жители на областта през последното денонощие.  Четири лица са се инфектирали в семейни огнища, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Продължават епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора в Сливен.  Двама санитари бяха диагностицирани с COVID-19 при организираните от община Сливен изследвания на целия персонал. Днес започнаха изследванията с PCR-тестове  на 28 души от домуващите, които са били контактни на инфектираните служители. В социалната институция са настанени 104 потребители, за които се грижат 50 души медицински и немедицински персонал.

През последното денонощие битката с коронавируса изгуби заболял потребител от Дома за възрастни мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“, с множество придружаващи заболявания, съобщиха от РЗИ.  Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента с COVID-19 са 483-ма души – 340 в община Сливен, 112 в община Нова Загора, 22 в община Твърдица и 9 в община Котел. Те са жители на 38 населени места в областта, сред които и четирите общински центъра.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано намаляват риска от инфектиране.

 

Предишна НАД 330 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ШЕФЪТ НА КАТ- СЛИВЕН ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР ИЛИЯН НИКОЛОВ: СТАРТИРАМЕ АКЦИЯ "ЗИМА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЩЕ ИЗГРАДИ НОВА УЛИЦА В КВАРТАЛ „ДАМЕ ГРУЕВ“

Предстои изграждането на нова вътрешно квартална улица в ж. к. „Даме Груев“. Това обяви днес кметът Стефан Радев, който откри строителна площадка за саниране на блок № 43 в квартала.

Новини Сливен

ОТВАРЯТ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА РОДИТЕЛИ В ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР – СЛИВЕН

Общностен център – Сливен кани всички родители на деца до 7 години за дискусия на теми, свързани с процесите на детското развитие и израстване. Детската градина за родители е безплатна.

Новини Сливен

ВРЕМЕ Е ЗА СМЯНА НА ГУМИТЕ – АВТОЦЕНТЪР „Х и Г“ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ 39 ВИ ОЧАКВА

Автоцентър „Х и Г“ – Сливен очаква своите клиенти  на бул. „Банско шосе“ 39 – срещу завод „Динамо“. Тук ще можете да се погрижите за състоянието на своя автомобил при