ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
юли 14, 2020 2106 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Два нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Сливен през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са от Нова Загора и новозагоркото село Любенова махала.  Лечението им се провежда в домашни условия, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. За пореден ден няма инфектирани в огнище на работното място лица.

От началото на епидемията досега с коронавирусна инфекция са диагностицирани 333-ма души, изписаните са 206. Активни за заболяването към момента са 105 лица, от които четири са медицински персонал. В община Нова Загора положителни за COVID-19 са 53 души – 44 са жители на града, останалите – на 8 села. В община Нова Загора активните случаи са 42 – 30 от болните са от града, останалите – от 8 села. В общините Твърдица и Котел инфектираните съответно са 8 и 2-ма души. Очакват се резултатите от 16 проби – 5 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал и 9 – контролни преди изписване.

На 13 юли съвместните екипи на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР извършиха 13 проверки. Нарушения не бяха открити. Екипите бяха създадени по указания на  областния управител Чавдар Божурски. Вече втора седмица извършват ежедневен контрол на местата за обществено ползване за спазването на противоепидемичните мерки.

Рискът от разпространението на коронавируса не е отпаднал. Гражданите трябва да спазват разпоредените от здравния министър мерки за задължително носене на предпазна маска в закрити площи и спазване на физическа дистанция, за редовна дезинфекция и често миене на ръцете.

 

Предишна ГАЗОВА БУТИЛКА ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "РЕЧИЦА"
Следваща „ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020” ПРОДЪЛЖАВА С ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕТЪР КАЙРАКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 28. 11. 2019 /четвъртък/ до 16. 00 ч. е прекъснато водоподаването в кв. „Българка“.

Новини Сливен

32 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2279 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица. Направени са общо 5729 PCR теста през изминалите 24 часа. Това означава, че 39.7% от тестваните са дали положителен резултат. Така общият брой

Новини Сливен

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Уважаеми съграждани, Приятели, В 23,30 часа тази нощ влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.  Днес институциите, ангажирани с контрола, провеждат разяснителна кампания в обекти, които временно