ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
април 1, 2021 519 Прегледи

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

През последното денонощие  бяха диагностицирани 88 души с COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Сред новозаболелите са санитар от болничната помощ, учител, трима ученици. Част от пациентите са се заразили в семейни огнища.

38 жители на областта са излекувани.

За съжаление, починаха петима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

261 от болните са хоспитализирани през изминалото денонощие.  1 114 болни са под карантина в домашни условия и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. 706 лица са под карантина като контактни на заразени или като пристигнали от рискови зони.

284 души бяха ваксинирани на 31 март. С тях ваксинираните жители на областта са общо 9 486, от които 1 556 са получили и втора игла.

Предишна МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЩЕ УЛЕСНЯВА РАБОТАТА НА СЕКЦИОННИТЕ КОМИСИИ
Следваща НЕДКО НЕДЕВ: ВСЕ СЪЩИТЕ ПОЗНАТИ ЛИЦА ИЛИ ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА? ИЗБОРЪТ Е НАШ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ЩЕ ПРЕМИНЕ ПО БУЛ. „ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ“ В СЛИВЕН НА 24 МАЙ

С празнично шествие ще започне честването в Сливен на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието ще тръгне от Градската градина в 11 часа.

Новини Сливен

С COVID-19 СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЖИТЕЛИ НА 48 НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Днес, 5 ноември, ще бъдат изследвани потребителите в социалния дом в Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Проби ще бъдат взети от над 200 мъже с умствена изостаналост и психични

Новини Сливен

МАЛКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА „СЛИВЕН БАСКЕТ“ СА № 1

Резултат от 101:21 не е често срещан в баскетбола. Той обаче е факт. Децата до 12 години на „Сливен баскет“ победиха със 101:21 връстниците си от Локомотив София. Те отнесоха