ЕНП НЯМА ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, ПРЕДЛАГАНО ОТ ГЕРБ

ЕНП НЯМА ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, ПРЕДЛАГАНО ОТ ГЕРБ

Председателят на ЕНП Валентина Василева обяви, че няма да участват в предложеното от ГЕРБ подписване на споразумение за честни избори и нарече цинично и манипулативно това решение.  Подписването трябва да стане от 11 часа днес, четвъртък.

„На изборите ще играем и срещу ГЕРБ, и срещу БСП, които уволняват, назначават, хранят едни и същи фирми по един и същ начин“, бе категорична Василева.

От ЕНП увериха, че издигането на Попова не е формален акт и ще работят за победа. Не приемат „мантрата за балотажа“, защото само хората решават колко голяма е една партия и дали кандидатът „минава“ или „не“.

Елена Попова заяви, че е имала и други предложения, но не ги приела, защото смята, че ЕНП е партията, която защитава интересите на хората, а не лични интереси на отбрани сред тях. Дългогодишният й опит като адвокат, а и като общински съветник и и заместник – председател на местнияа парламент, й дават увереност, че може да работи в полза на ВСИЧКИ граждани на Сливен и общината. Сред конкретните си цели постави развитие на туристическия бранш с обекти като Минералните бани, Карандила,  урбанизация и осъвременяване на Вилната зона и Батмиш. Не обещавам невъзможни нешща, но ще работя за това, което е по силите ми, заяви Попова. Би могло да се помисли и за заплащане на общинските съветници, което да отговаря на общия икономически и социален профил на общината, заяви тя.

Петър Димитров обяви, че би работил за по – ефективна синя зона и я нарече „добро намерение с лошо изпълнение“. Аз не гласувах за зоната в този й вариант, напомни Димитров. Сред приоритетите си той посочи и необходимостта да се възстанови връзката на сливенските депутати с местната власт и хората, която по думите му се къса. Той смята още, че Общинският съвет постепенно се изолира от изпълнителната власт. Възможно е да се преосмисли и данъчната политика на Общината, смята още Димитров.

Адвокат Милена Динева обяви, че нейният приоритет ще бъдат младите хора и активизирането им в обществения живот, на първо място да им вдъхне увереност за участие в изборния ден. Тя се обяви ЗА работеща общинска администрация и прозрачност при назначенията и конкурсите.

 

Предишна ДИМИТЪР СЯРОВ: ЧЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЗАВИСЯТ И ОТ ГЛАСА НА ИЗБИРАТЕЛЯ, ОТ НАС САМИТЕ
Следваща МАЛКО КАЧЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА НА СТАРТА НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ СТАНА АБСОЛЮТЕН ШАМПИОН ПО НАТУРАЛЕН КУЛТУРИЗЪМ

22-годишният Атила Сакалов триумфира на международното състезание по-натурален културизъм в Словакия. Сливналията cи тpъгнa c две гoлeми купи, зa ĸoитo би мy зaвидял вceĸи, ĸoйтo ce зaнимaвa c фитнec и

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ИДВА В НОВА ЗАГОРА В ПЕТЪК

Церемонията ще се състои утре, 28 септември, от 11:00 часа пред сградата на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Нова Загора.  Реновирането на сградата е по

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ТЕЦ-СЛИВЕН

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването от 09.00 ч. до 16.00 часа на 30.01.2019 г. към кв. „Дружба “ бл. 27 и „Център